Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Institut d'Estudis Ilerdencs posa en marxa l'espectacle audiovisual per commemorar el seu 75è aniversari

Realitzat per Carles Porta, 'Pedra, paper i aigua' es projectarà d'11.00 a 14.00 hores durant els matins i de 18 a 23 hores durant les tardes i nits

Institut d'Estudis Ilerdencs
Una pantalla mostra l'espectacle audiovisual del 75è aniversari de l'IEI. (Foto: Imma González)
Des d'aquest dimarts i fins al diumenge 1 d'abril els ciutadans podran gaudir de l'espectacle audiovisual creat per l'il·lustrador, dissenyador gràfic i animador Carles Porta amb motiu del 75è aniversari de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Pedra, paper i aigua es projectarà cada matí i tarda al pati de l'IEI amb uns horaris que aniran de les 11.00 a les 14.00 hores i de les 18.00 a les 23.00 hores, de manera que fins i tot quan l'edifici estigui tancat serà visible des de l'exterior. Cal recordar que l'espectacle es va estrenar el desembre passat en una sessió en què es va projectar en gran format (mapping) sobre la façana de Blondel de l'IEI. L'audiovisual, amb una durada de nou minuts i mig, està dedicat al paper rellevant de la institució en la difusió i suport de les arts, les lletres, la investigació i la memòria en l'àmbit de la cultura en tot el territori lleidatà, esdevenint una mirada al seu llegat per presentar-lo i representar-lo amb nous ulls pensant en els nous públics.

Realitzat per Carles Porta, Pedra, paper i aigua posa en valor el fons patrimonial de l’IEI i ret homenatge als artistes, escriptors i investigadors de Ponent, expressant el seu compromís amb el territori en la promoció de la cultura. 

Es tracta d'una obra al·legòrica i simbòlica, articulada a partir de dos textos poètics d'autors ponentins, la pallaresa Concepció Maluquer i l'urgellenc Guillem Viladot, que ens parlen del naixement. Aquestes dues peces són el cor d'un audiovisual més ampli, un gran collage animat que utilitza material gràfic completament divers provinent dels diferents fons patrimonials de la institució i els barreja amb obres d'autors significatius, referents de les arts visuals de Ponent com ara Ton Sirera.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Llarga vida a l'art

Publicitat
Publicitat