Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Nova protesta contra els agents que van agredir dos nois marroquins

El col·lectiu marroquí de Lleida ha sortit al carrer una vegada més per manifestar el seu rebuig a la violència racial

concentració, marroquins, Guàrdia Urbana
Alguns dels assistents a la concentració. (Foto: Javi Enjuanes)
Sota el lema "Contra la violència i la impunitat policial. Stop Racisme", un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de la Paeria aquest dilluns per tal de mostrar el seu suport als dos joves que van denunciar dos agents de la Guàrdia Urbana per una agressió que va tenir lloc el passat dimecres al bar La Cordobesa.

Aquesta agressió, que va ser enregistrada i difosa per les xarxes socials l'endemà dels fets, mostra com un urbà clava cops de puny i puntades a un dels joves, que està a terra completament indefens. Després l'agent li llença una cadira del bar a sobre.

Entre els assistents a la concentració s'hi trobaven alguns familiars i amics dels nois agredits, entre els quals la mare d'un d'ells, que ha mostrat la jaqueta encara ensangonada del seu fill. Una amiga del jove, la Ilham, ha denunciat que la policia ha abusat de la seva autoritat i del número de placa i que es van moure per motius racistes. "Demanem pau i justícia perquè tenim els mateixos drets que la resta", ha dit. "Som persones, siguem del color que siguem", ha seguit. Per això, els assistents a la manifestació han cridat premisses com "fora el racisme dels nostres carrers" tot demanant que es faci justícia i facin fora l'agent que apareix en el vídeo.

El passat divendres l'advocada dels nois, Eva Udi, va presentar la denúncia contra aquest agent i un company seu que també es trobava al bar en aquell moment per un delicte de lesions amb instrument perillós, contra la integritat moral i per tortures, tot considerant que l'agressió podria tenir motius racistes.

Per la seva banda, la Fiscalia i els Mossos d'Esquadra tenen una investigació oberta i la Paeria ha obert un expedient informatiu per remetre'l al jutjat. De moment, però, no sancionarà l'agent fins que el jutge no decideixi si es va extralimitar. Els joves van ser detinguts i la Urbana els ha denunciat per amenaces i atemptat contra l'autoritat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat