Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Eduard Baches insta la Paeria a exigir a més multinacionals energètiques la prohibició del tall de subministrament de llum

ICV proposa col·loquar comptadors solidaris, de titularitat municipal, a les famílies "que ho necessitin per garantir-ne la seva dignitat"

llum,electricitat,treballador,
Imatge d'un treballador canviant l'enllumenat públic de la ciutat. (Foto: Ajuntament de Lleida)
ICV Lleida demana exigir a les grans multinacionals energètiques que operen a la ciutat la prohibició del tall de subministrament energètic a les famílies lleidatanes que no poden assumir el seu cost i que, així, es veuen afectades per la pobresa energètica. "Des que vam organitzar la jornada 'Ara és Demà' a Lleida, la pobresa energètica ha estat un dels temes més importants per a nosaltres. Ahir vam denunciar l'opacitat i la insuficiència de l'acord entre Gas Natural i la Paeria, però cal anar bastant més enllà, ja que ens trobem amb famílies lleidatanes que no poden assumir el cost que suposa la calefacció enmig del dur hivern lleidatà", explica el candidat per ICV Lleida, Eduard Baches. 

Baches no es dirigeix únicament a Gas Natural, sinó a totes les companyies que utilitzen combustibles diferents com el gasoil o l'electricitat i que abasteixen les calefaccions lleidatanes. 

Comptadors Solidaris

ICV creu els comptadors solidaris poden ser una solució per aquelles families que no poden fer-se càrrec del cost que els suposa. “En la construcció d'un nou model de ciutat, necessitem que la dignitat de les famílies lleidatanes estigui garantida. No es pot anar posant pegats allà on apareixen forats, cal tenir ben clar que, a Lleida, la dignitat de les famílies és un eix vertebrador de les nostres polítiques socials", ha assegurat Baches. Per aquest model, ICV es basa en la gestió que va crear l'Ajuntament de Blanes, pioner en crear comptadors solidaris per l'aigua. "Fins i tot cal donar resposta a les famílies que estan ocupant pisos de bancs, que gairebé mai no poden costejar-se un subministrament energètic bàsic. La seva dignitat és igual d'important que la de qualsevol família que viu en un habitatge en un règim jurídic diferent", afegeix ICV Lleida.

Necessitat de crear l'Oficina Municicipal d'Assessorament Energètic

"És important no quedar-se únicament en solucionar els efectes de la pobresa energètica, sinó també buscar solucions locals des de les causes de la mateixa; per això, proposem la creació de l'Oficina Municipal d’Assessorament Energètic, dirigida a tota la ciutadania lleidatana, per tal de fomentar l’estalvi energètic a totes les llars de la ciutat i dissenyar amb la participació de tothom les polítiques necessàries per crear una ciutat a l’alçada dels reptes que ens porta l’esgotament de les energies fòssils, el canvi climàtic i la necessitat de crear models sostenibles mediambientalment", comenta Baches.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat