Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Comissió de l’Horta informa favorablement sobre el nou reglament per a l’ús i la gestió de la marca Horta de Lleida

L’objectiu és promoure i diferenciar la producció agroalimentària de proximitat i qualitat que es fa a l’Horta, seguint criteris de tradició, traçabilitat i sostenibilitat

Horta de Lleida
La reunió de la Comissió de l'Horta ha tingut lloc a la Regidoria d'Urbanisme. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest dilluns, davant de la Comissió Territorial de l’Horta, el nou reglament per a l’ús i la gestió de la marca Horta de Lleida, que inclou les consideracions plantejades per diversos grups municipals i que ha estat informat favorablement.

El reglament per a l’ús i gestió de d'aquesta marca sorgeix de la necessitat de diferenciar els productes agraris i serveis produïts o oferts a l’espai agrari de l’Horta de Lleida de cara a que els consumidors puguin diferenciar clarament aquells productes d’aquest àmbit geogràfic i que han estat produïts/oferts conforme als principis de tradició, traçabilitat, qualitat i sostenibilitat, de manera que es tradueixi en un impacte positiu des del punt de vista social, de l’economia local, del medi ambient i de la identitat territorial.

A més, el reglament té la voluntat de regular l’ús de la marca entre tots els agents del sector productiu, comercial i de serveis, per la qual cosa fixa les condicions per al seu ús tant per part dels productors agraris i ramaders com dels elaboradors agroalimentaris, les empreses o persones del sector de la comercialització i de l’àmbit de serveis agraris compatibles amb l’establert en el Pla d’usos de l’Horta de Lleida. També es crea una comissió de gestió de la marca, que serà l’encarregada de rebre i valorar les sol·licituds i controlar l’ús que es fa de la marca i els seus elements gràfics i valors associats, així com de proposar accions de formació i divulgació.

El responsable de l’Horta a la Paeria ha explicat que la nova marca estarà present a les senyalitzacions i als productes que provenen de la zona, associant la marca Horta de Lleida a la qualitat agroalimentària, a la bellesa paisatgística i a la conservació del medi ambient. “La marca desenvolupa el concepte d’Horta de Lleida amb els valors de qualitat, bellesa mediambiental, sostenibilitat i respecte pel medi ambient, entre d'altres. L’Horta de Lleida és un dels símbols identitaris més forts de Lleida, juntament amb la Seu Vella i el riu, i ha d’anar associat amb uns valors molt determinats”, ha afegit Larrosa fent èmfasi en la importància de la nova marca.

La idea de la marca territorial de l’Horta de Lleida neix amb l’objectiu de generar identitat al territori de l’Horta i, a la vegada, diferenciar-se respecte d’altres espais agraris i generar valor afegit en els seus productes. “Avançarem en mesures per identificar la producció local i, també, en identificar els productes de l’Horta de Lleida en els lineals dels supermercats”, ha assenyalat el tinent d’alcalde. Finalment, Larrosa ha reclamat la complicitat de tots els agents que intervenen en la implementació de la nova marca perquè arreli entre tota la ciutadania. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat