Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida estudiarà com controlar les males herbes en cereals d’hivern

La recerca pretén eradicar les roselles i les "escaldaboques2 que proliferen en els camps de cultiu

rosella, camps de cultiu, males herbes, ecologia,
La reducció de la rosella en els camps de cultiu és un dels objectius de l'estudi. (Foto: Universitat de Lleida)
El grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) desenvoluparà un programa de recerca per controlar les males herbes en cereals d'hivern per a dos multinacionals fabricants de productes fitosanitaris. En concret, per a l'alemanya Bayer CropScience i la francesa DuPont de Nemours. En tots dos casos, els experts de l'ETSEA treballaran en aquests projectes durant tres anys amb un pressupost que supera els 120.000 euros.


Per a l'empresa DuPont de Nemours, el programa se centrarà en una de les principals males herbes dels camps de cereals: la rosella, que en els últims anys ha generat molts biotips resistents a diferents herbicides. L'objectiu és integrar mètodes culturals, com ara rotacions de conreu amb gira-sol, modificar la data i la densitat de la sembra i veure l'efecte de les labors del sòl, juntament amb la utilització d'herbicides específics.

El conveni establert  amb Bayer CropScience pretén estudiar la reducció d'una de les principals gramínies dels camps de cereal, l'"escaldaboques". Els investigadors plantegen diferents alternatives com la rotació de cereals amb colza o lleguminoses, la modificació de la data de sembra, la densitat de la sembra i els nivells de fertilització nitrogenada. Aquestes estratègies pretenen reduir les infestacions a uns nivells en els quals l'efecte dels herbicides sigui més eficaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat