Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Andròmines divertides i variades roden a tota velocitat en la Cursa de Llits

Venim del futur ha estat la guanyadora de l’edició d’enguany de la carrera, que ha comptat amb una dotzena d’inscrits i que, com ja és habitual, és solidària amb el Banc dels Aliments

Cursa de Llits, Carnaval, Lleida
Un dels grups participants en la Cursa de Llits. (Foto: Herminia Sirvent)
El Centre Històric de Lleida ha tornat a ser l’escenari aquest diumenge de la carrera més divertida, la Cursa de Llits del Carnaval. Andròmines de tot tipus han circulat pels carrers estrets del centre, maniobrant amb agilitat pels revolts i els pendents del recorregut. Una dotzena d’artefactes han rodat a tota velocitat, animats pel públic, que sempre segueix la Cursa. La tinent d’alcalde Montse Parra ha posat de relleu l’originalitat, l’humor i les ganes amb què s’organitza i es participa en aquesta activitat, que és un clàssic del programa.

Els Castellers de Lleida van recuperar la Cursa de Llits i ara s’encarreguen de coordinar-la. El seu president, Carles Puig-gros, ha explicat que la puntuació total de la Cursa s’obté avaluant diversos aspectes com la velocitat, la creativitat, la superació de les proves, etc. Puig-gros ha recordat que és una activitat solidària, ja que els equips inscrits han de portar 1 quilo d’aliments per cada roda de la seva andròmina destinat al Banc dels Aliments.

La Cursa és una contrarellotge amb diverses proves que s’han de superar. El llit guanyador és el que aconsegueix una valoració més alta, tant en temps com en satisfacció de les proves, originalitat de la disfressa, enginy a l'hora idear-la... La sortida té lloc a la plaça de Sant Josep, davant de l’església de Sant Llorenç, on prèviament es concentren els participants. El recorregut ha estat l’habitual, passant per carrers de Lluís Besa, plaça de Sant Antoni Maria Claret, la Palma, l’Almodí Vell, la plaça de la Catedral, Vila de Foix, l’avinguda de Blondel, el Pati de les Comèdies, el carrer Major i la plaça de la Paeria. La meta s'havia situat a la plaça de Sant Joan, on ha començat el Ball de Vermut un cop ha finalitzat la cursa i on s’han donat a conèixer els guanyadors. Venim del futur, de l’Esplai Sant Ignasi, ha estat l’andròmina vencedora, seguida de La Perla Negra i Ariet infernal.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

No sense la meva llar

Publicitat
Publicitat