Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Animac més musical escalfa motors

La 22a edició del certamen està dedicada a la música i s’inaugura amb l’estrena internacional de la producció japonesa ‘Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi’

Carolina López, Àngel Ros, Montse Parra, Animac 2018
Carolina López, Àngel Ros i Montse Parra, durant la presentació que ha tingut lloc aquest dimarts. (Foto: Animac)
La 22a edició de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, ha estat presentada aquest dimarts per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, la tinent d'alcalde Montse Parra i la seva directora, Carolina López.

Aquesta edició, que tindrà lloc a Lleida del 22 al 25 de febrer, comptarà amb prestigiosos professionals del sector que compartiran durant quatre dies espai i coneixements amb les noves generacions d’animadors i amants del cinema.

La música, protagonista indiscutible d'aquesta edició

El certamen pretén celebrar la unió creativa entre l’animació i la música, ingredient essencial i, alhora, infravalorat en l’art de l’animació. Per aquest motiu, l’accent d’aquesta edició i els seus convidats seran molt musicals, tot començant per la inauguració, amb l’estrena internacional d'Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi, un film animat compost de quatre peces, una per a cada estació, realitzades per quatre grans animadors independents: Anna Budanova (primavera), que estarà present en la inauguració, Olga i Priit Pärn (estiu), Atsushi Wada (tardor) i Theodore Ushev (hivern), produït per la Tokyo University of the Arts i musicat en rigorós directe per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), amb Joan Espina com a violí solista i sota la direcció musical d’Alfons Reverté.

Una selecció de llargmetratges aclamats per la crítica

Animac 2018 es posa de gala per acollir l'estrena a Espanya de la pel·lícula d'animació aclamada per la premsa internacional The Breadwinner, nominada recentment als Oscar i als Globus d'Or com a millor llargmetratge d'animació i que acaba de guanyar l’Annie Award al millor llargmetratge independent. Es tracta d'un film dirigit per l'animadora i cineasta irlandesa Nora Twomey, amb el segell de l'estudi d'animació Cartoon Saloon, creadors dels guardonats The Secret of Kells i Song of the Sea i la producció executiva d'Angelina Jolie. The Breadwinner és una meravellosa història d'apoderament i imaginació de les dones enfront de l'opressió, que celebra la cultura, la història i la bellesa d'Afganistan.

Aquesta 22a edició d'Animac projectarà el film guardonat al millor llargmetratge del Festival d’Annecy del 2017, Lu over the wall, dirigit pel japonès Masaaki Yuasa, que narra la història de Kai, un jove estudiant la vida del qual canvia quan coneix Lu, una sirena. Després de més de deu anys des del seu primer llargmetratge de culte, Mind Game, el director japonès torna amb un film musical ple d’energia i passió per viure.

Un altre llargmetratge que es podrà veure a l’Animac 2018 és el també guardonat Loving Vincent, dirigit per Dorota Kobiela i Hugh Welchman, fet a partir de pintures animades, que va estar nominat als Oscar i als Globus d’Or i que va guanyar el premi del públic en el Festival d’Annecy l’any passat. Es tracta d’un film homenatge al pintor Vincent Van Gogh on cada fotograma és un quadre pintat a l’oli.

D'altra banda, i com en les edicions anteriors, Animac 2018 complementarà les projeccions amb dotze conferències amb prestigiosos professionals del sector de l’animació, on enguany la música tindrà un paper protagonista.

A més, l’espai Networking and Pitch continua sent un referent per als professionals emergents gràcies a les activitats programades que estableixen ponts entre el talent emergent i els professionals establerts. Enguany s’han rebut 22 projectes en estat de gestació per participar a Incubator i 20 portfolios per a revisió a càrrec de mentors experimentats, i s'acolliran 13 empreses i escoles que participen en el Market Pitch d’Animac per oferir i mostrar els seus serveis.

Animac no oblida els més petits

En la secció Petit Animac es projectaran enguany films que tenen grans premis internacionals, com és el cas de Revolting Rhymes. La secció més familiar d'Animac tindrà la seva pròpia convidada, la il·lustradora i realitzadora txeca Galina Miklínová, que presentarà el llargmetratge Els menjamitjons, basat en un conte de la seva creació.

A més, les sis sessions del Petit Animac d’enguany estaran plenes de joies en forma de curtmetratges d'autor que toquen temes amb imaginació, preciosos estils i originals tècniques. El curt Plody Mraků (Els fruits dels núvols) de la txeca Kateřina Karhánková i La Licorne (L'Unicorn) del francès Rémi Durin en són un bon exemple.

A més de la programació del Petit Animac, el certamen segueix apostant per apropar el cinema d’animació i les seves tècniques creatives als més petits i joves amb tot un seguit d’activitats educatives que tenen lloc abans, durant i després d’Animac.

Un total d’11.000 alumnes de més de 50 centres educatius de Lleida i comarques s’han inscrit en les sessions escolars que tindran lloc del 19 al 23 de febrer a la Llotja, un rècord de participació de totes les edicions d’Animac.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

No sense la meva llar

Publicitat
Publicitat