Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Fira de Mollerussa dona a conèixer el seu calendari firal amb molt bones expectatives

L'entitat presenta vuit fires amb l'objectiu d'assolir i superar els bons resultats de l'any passat

Josep Simón, Poldo Segarra, Josep Ramón Domingo, Fira de Mollerussa
Josep Simón, Poldo Segarra i Josep Ramón Domingo, durant la presentació d'aquest dilluns. (Foto: Imma González)
El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, acompanyat pel tinent d'alcalde de Mollerussa, Josep Simó, i el regidor de Fires, Josep Ramón Domingo, ha presentat aquest dilluns al matí el calendari firal de l'any 2018. Segons ha explicat Segarra, Fira de Mollerussa té previst no només mantenir totes les fires del calendari, sinó també oferir les instal·lacions i els serveis de l'ens firal a organitzadors privats o empreses que necessitin organitzar esdeveniments. Una d'aquestes instal·lacions serà el Pavelló del 125è Aniversari, on al maig l'Ajuntament de Mollerussa hi farà obres per valor de 200.000 euros.
 

D'altra banda, el director de Fira de Mollerussa ha assenyalat que, després que l'any passat es veiessin obligats a eliminar la Fira Events del calendari firal, s'han plantejat si el format de fira és el més adequat per segons quines propostes, i per això aposten ara per un ''format d'activitat més curta i diferenciada i fora dels espais firals, obert a la ciutat per dinamitzar el sector comercial''. En aquesta línia, doncs, s'està treballant en una activitat específica de ramaderia que es durà a terme de la mà d'una empresa privada i associacions de ramaders en el marc de l'institut Mollerussa, on s'hi desenvolupa un cicle formatiu d'equitació.

El calendari firal d'aquest 2018 compta amb vuit fires, entre les quals destaca la 146a Fira de Sant Josep, de maquinària agrícola, que enguany no comptarà amb la presència de tractors, ja que existeix un conveni entre les concessionàries i les fires de Lleida i Mollerussa que estableix que només aniran a un dels dos certàmens a l'any. Com que l'any passat Sant Josep va tenir tractors, enguany no està previst que n'hi vagin. Tot i això, Segarra pretén arribar a algun acord amb el sector per tal d'assegurar la seva presència d'alguna manera.

Finalment, Segarra espera que es puguin repetir resultats similars als assolits l'any passat en vendes de cotxes, arribant als 11,2 milions d'euros, unes xifres rècord ''bestials". Es van vendre 554 cotxes entre el Saló de l'Automòbil, Autotrac i Autotardor. Dues d'aquestes fires són de cotxes d'ocasió, i Segarra ha assenyalat que la tendència de les darreres edicions és que els cotxes es venguin a preus més elevats perquè pràcticament són vehicles de quilòmetre zero.

El pressupost que tindrà Fira de Mollerussa per a aquest any és de 700.000 euros, una mica menys que l'any anterior. Els certàmens firals que es desenvoluparan al llarg de l'any són la Drone Party, l'Autotrac, l'ExpoClàssic, l'Autotardor, el Concurs de Pintura Ràpida, la Lan Party, el Saló de l'Automòbil (inclòs a Sant Josep) i les diferents edicions de Lo Vermutet.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

No sense la meva llar

Publicitat
Publicitat