Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova posa en funcionament les noves instal·lacions de la Unitat de Cures Intensives

Amb 14 nous boxs equipats amb tecnologia capdavantera i més còmodes per a pacients, familiars i professionals

Joan Reñé durant la visita d'aquest dimarts a les noves instal·lacions (Foto: Diputació de Lleida)
Joan Reñé durant la visita d'aquest dimarts a les noves instal·lacions (Foto: Diputació de Lleida)
L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha posat en funcionament la nova Unitat de Cures Intensives del Servei de Medicina Intensiva, dotada de 14 nous boxs equipats amb tecnologia capdavantera i unes instal·lacions pensades per augmentar la qualitat assistencial que reben pacients i familiars i per facilitar la feina dels professionals sanitaris.

Les noves instal·lacions han estat finançades en la seva totalitat per la Diputació de Lleida, amb un pressupost de 3.561.125 euros. La inversió global de la corporació provincial a l’Arnau des de 2011 és de 13,6 milions d’euros. El president de la Diputació, Joan Reñé, ha visitat les noves instal·lacions aquest dimarts acompanyat del gerent territorial de l’Institut Català de la Salut a Lleida, Alt Pirineu i Aran, Mateu Huguet; del director territorial del Departament de Salut, Jordi Cortada; del cap de servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Arnau, Jesús Caballero, i de l’exdirectora clínica de Crítics, Mercedes Palomar, entre d’altres. Reñé ha destacat que l’Arnau disposa d’una UCI digna d’un hospital de referència, amb totes les garanties professionals i tecnològiques i amb una gran atenció a familiars i pacients.
 
L’UCI de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova atén anualment un miler de pacients que, per la seva situació, necessiten cures intensives. En total, disposa de 22 boxs. Les noves instal·lacions, ubicades a la sisena planta de l’Hospital, disposen de llum natural i espais amplis per millorar l’estada dels pacients. En aquest sentit, Caballero ha explicat que s’està impulsant un projecte d’humanització de l’UCI que passa per flexibilitzar els horaris de visita, entre d'altres innovacions. Així, els acompanyants habituals podran ser-hi les 24 hores i les visites esporàdiques de familiars directes passaran de dues a sis hores si les condicions del pacient ho permeten. El mateix projecte preveu el control del soroll i la llum de l’espai i una atenció més personalitzada als familiars, amb una nova sala d’estar i despatxos per atendre’ls. Caballero ha destacat que és una UCI “pensada amb seny i expertesa” i ha agraït l’esforç dels professionals per mantenir la qualitat de l’assistència mentre han durat les obres. Els treballs també han comportat actuacions a la coberta de l’edifici per millorar l’aïllament tèrmic i la impermeabilització de l’Hospital.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat