Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El projecte Planta de la Fundació Sorigué triomfa en la Biennal d'Arquitectura de Chicago

La proposta arquitectònica ha estat exposada durant setze setmanes en aquesta trobada

Planta, Fundació Sorigué
Planta uneix l'art, la ciència, l'arquitectura, el paisatge, el coneixement i l'empresa. (Foto: Fundació Sorigué)
Planta, l'innovador projecte arquitectònic impulsat per Sorigué i la Fundació Sorigué, ha finalitzat la seva presentació en la Biennal de Chicago, que va ser inaugurada el passat mes de setembre. 

El projecte, desenvolupat per l'estudi Ábalos + Sentkiewicz Arquitectos (AS +), es compon d'un conjunt edificat i paisatgístic que els mateixos arquitectes han definit com "un observatori privilegiat dels processos de transformació material i humana del territori" en el qual conflueixen l'art, la ciència, l'arquitectura, el paisatge, el coneixement i l'empresa. 

La construcció, de 7.500m2, s'organitza en forma de màquina tèrmica dels materials de la pròpia gravera del complex industrial i la seva relació amb les característiques de l'entorn gestionant la radiació, la il·luminació i la ventilació per crear una termodinàmica eficient i sostenible. Serà, a mé, l'espai definitiu que albergarà la reconeguda col·lecció de la Fundació Sorigué d'art contemporani, amb més de 450 obres d'artistes de prestigi internacional.

Aquesta proposta arquitectònica compta amb la col·laboració d'Armin Linke, artista i fotògraf; Teresa Galí, paisatgista i sòcia al costat de Jordi Nebot d'Arquitectura Agronomia a Barcelona; Salmaan Craig, investigador, i les enginyeries Aiguasol i BAC.

La segona edició de la Biennal de Chicago es va presentar sota el lema "Make New History" i va comptar amb la presència de més de 140 professionals de més de vint països. La Biennal, que s'ha consolidat com l'exposició d'arquitectura i disseny més rellevant del continent americà, va rebre més de 550.000 visites, de les quals 10.000 van ser estudiants universitaris de diverses parts d'Estats Units.

L'exposició del projecte Planta en la Biennal d'Arquitectura de Chicago ha comptat amb documentació gràfica i una maqueta a escala de l'edifici principal, cinc foto-llibres i un vídeo del paisatge realitzats per l'artista Armin Linke, així com un catàleg de Planta que mostra els eixos clau del projecte: el coneixement i l'empresa, l'art i la creativitat, l'arquitectura i el paisatge.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat