Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Àngel Ros lamenta "la pèrdua de l'autogovern per què tant vam lluitar i arriscar"

L'alcalde també ha reiterat la seva voluntat de presentar-se a les eleccions de l'any 2019

Àngel Ros, dinar, mitjans de comunicació, balanç
Àngel Ros, durant el discurs adreçat als mitjans de comunicació. (Foto: Imma González)
L'excepcionalitat de l'any que deixem enrere ha marcat, fins i tot, el tradicional dinar de Nadal de la Paeria amb els mitjans de comunicació. Ha estat per aquesta excepcionalitat que el dinar no ha tingut lloc, com era costum, a finals d'any, sinó que s'ha celebrat aquesta segona setmana de gener, concretament el dia 11, a la Llotja de Lleida.

Després del dinar, elaborat i servit per membres de Shalom, l'alcalde s'ha adreçat als assistents per tal d'analitzar breument l'any passat. En aquest sentit, Ros ha qualificat l'any 2017 de "dur, difícil, trist i amarg", a causa, en primer terme, dels atemptats a Barcelona i la Pineda, però també a les conseqüències derivades d'un procés "inviable en un Estat fort que alguns van voler minimitzar". "La Generalitat s'ha saltat les lleis i, com a conseqüència, hem patit accions desproporcionades per part dels cossos policials, fugides d'empreses, empresonaments de representants de diverses entitats culturals i cíviques i la fugida a l'exili d'alguns polítics. El més important, però, ha volgut remarcar Ros, és que "hem perdut l'autogovern per què tant vam lluitar i arriscar". En aquest sentit, l'alcalde ha desitjat que aquesta situació "sigui reversible". Ros ha volgut també fer menció al litigi de Sixena, tot qualificant-lo d'"error polític" per part dels governs de l'Estat espanyol i de l'Aragó.

Pel que fa als projectes de ciutat per aquest 2018, l'alcalde de Lleida ha destacat el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Ros ha destacat que la proposta del POUM sobre la qual la Paeria debatrà aviat l'aprovació inicial "planifica una ciutat més compacta urbanísticament i més verda" i "innova en tots els nivells perquè és l'únic que no destrueix terreny rústic per urbanitzar-lo". També ha remarcat l'aposta per l'Horta i per una xarxa ferroviària de transport públic de proximitat i ha explicat que durant el 2018 es construiran dotze noves places com ara les de l'Auditori i de la Panera i també nous boscos urbans. Igualment, ha destacat que aquest any serà "el de l'inici de la recuperació de les Basses", amb l'inici de les actuacions a la part pública i la licitació del càmping i del restaurant.

D'altra banda, el paer en cap ha demanat el suport dels diferents grups municipals en dos pactes de ciutat per aquest 2018. El primer, el de la cohesió social, que preveu la construcció d'un centre de dia i residència per als sense llar a l'antic convent de les Josefines o l'evolució i millora del sistema de teleassistència per a la gent gran. El darrer pacte per al qual l'alcalde ha demanat suport és el de la indústria cultural. L'alcalde ha avançat que a l'abril es presentarà l'avanç del dossier modificat i al novembre el definitiu de la candidatura del turó de la Seu Vella a Patrimoni Mundial per la Unesco. També ha destacat la creació del centre de producció teatral a Gardeny.

En l'àmbit comercial, l'alcalde ha expressat la seva aposta ferma pel parc de l'Estació, que preveu una superfície comercial d'uns 50.000 metres quadrats de venda i que, a més, servirà de connexió del centre de la ciutat i l'Eix Comercial amb els barris de Pardinyes i Balàfia, situats a l'altre cantó de la via.

Per acabar, Ros ha afirmat, com ja havia fet amb anterioritat, la seva voluntat de tornar a presentar-se a les eleccions de 2019, sempre que la seva família i el seu partit hi estiguin d'acord.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat