Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Mollerussa posa fil a l'agulla

El municipi, que tindrà un nou institut el proper curs, dota la convocatòria per rehabilitar edificis del pla de barris amb 200.000 euros

Mollerussa
Imatge del municipi de Mollerussa. (Foto: Diputació de Lleida)
Mollerussa es vol posar (encara més) guapa. Per això, l'Ajuntament del municipi ha publicat les bases per a l'atorgament de subvencions destinades a la rehabilitació d'immobles inclosos dins de l'àmbit del pla de barris. La dotació d'aquesta convocatòria és de 200.000 euros i inclou les obres fetes i justificades des de l'1 de gener de 2017 fins al 31 d'agost de 2018.

La convocatòria està oberta a totes les persones propietàries o llogateres quan l'ús predominant sigui edifici d'habitatges i l'antiguitat de l'immoble superi els quinze anys, excepte si l'ajuda és per eliminar barreres arquitectòniques. A més, contempla diferents conceptes i quanties segons el tipus d'obra a realitzar. Així, per fer obres de millora de les condicions d'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, requisit en el qual no es té en compte una antiguitat mínima de l'edifici, sinó les necessitats dels ocupants o l'adaptació a la normativa tècnica, la quantia màxima a subvencionar serà del 50% del preu de mercat sempre que no superi els 4.000 euros.

Mollerussa tindrà un nou institut

Mollerussa no només es vol posar (encara més) guapa, sinó també (encara més) educativa. Per això, la capital del Pla d'Urgell comptarà el curs vinent amb un nou institut de secundària, que es preveu ubicar en uns terrenys pròxims a l'escola Les Arrels i que sortirà amb una oferta inicial de dues línies, en previsió que puguin arribar a ser tres. Així ho han anunciat aquest dimarts a l'Ajuntament l'alcalde, Marc Solsona, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, que ha dit que el Departament ha optat per aquest nou equipament una vegada analitzada l'evolució demogràfica prevista per als propers deu anys relativa a la ciutat però també a la resta de la comarca.

En aquest sentit, Cullerés ha indicat que el creixement sostingut de la població en aquesta franja d'edat farà necessari dotar la comarca d'entre nou i dotze línies de secundària en funció del curs i que s'ha optat per edificar un nou centre abans de massificar els dos existents, el Terres de Ponent i La Serra, que en l'actualitat compten amb quatre línies cadascun.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

El rebost de tota la vida

Se7opinions

Publicitat
Publicitat