Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Denuncien la Paeria per no facilitar informació econòmica sobre el servei d'aigua

El govern municipal defensa que el cost de la tarifa de l’aigua es correspon a la qualitat i a la creixent tecnificació del subministrament

Àngel Ros, Montse Mínguez, pressupost
Josep Farrero, l'interlocutor de la Paeria amb el Comú de Lleida, a la dreta de la imatge. (Foto: Arxiu)
La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) ha demanat que l'Ajuntament de Lleida incoï un procediment sancionador a la persona que hauria omès la seva responsabilitat municipal per no haver facilitat al Comú de Lleida la informació econòmica sol·licitada per aquest grup municipal sobre el servei públic d'abastament d'aigua al municipi, l'increment del preu de l'aigua i les inversions efectuades per la concessionària que el gestiona. A través d'una resolució, la GAIP estima la reclamació d'informació del Comú, que des del desembre de 2016 demana a la Paeria aquesta informació, "havent tingut d'interlocutor el director de Serveis i Coordinació General, Josep Farrero".

Així, doncs, arran d'"el silenci de l'Ajuntament de Lleida", l'abril passat el Comú de Lleida es va adreçar a la GAIP, que va emetre una resolució favorable a la queixa de l'agrupació d'electors. Fa uns dies, i davant de "l'incompliment parcial" d'aquell requeriment, l'organisme ha fet arribar a la Paeria una nova resolució demanant-li que iniciï d'aquest procediment sancionador.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Lleida nega rotundament que hagi amagat informació sobre les tarifes de l’aigua que s’aproven i lamenta que el Comú es dediqui a demanar "ingents quantitats de documents i expedients de més de vint anys d’antiguitat, que ja van ser ben gestionats i fiscalitzats al seu moment, per tant, sobre els quals no hi ha cap ombra de dubte".

Fonts de la Paeria asseguren que el gruix dels continguts demanats (que comprenen anys d’exercici des de 1994 fins a l’actualitat) ja va ser lliurat el passat mes de maig. Aquesta tramesa contenia un informe explicatiu i un conjunt de 88 fitxers amb el detall de les principals dades econòmiques del contracte per a cadascun dels anys compresos entre l’inici del contracte 1994 i la modificació aprovada el 2012. "Al marge que pugui mancar una part de la informació, les dades essencials, any a any, de la gestió del contracte s’han facilitat", insisteix el govern municipal.

Tot i això, el Comú de Lleida denuncia que "Àngel Ros segueix amagant els motius que han portat a que la factura de l'aigua sigui 3,5 vegades més elevada que fa tretze anys". En aquest sentit, la Paeria defensa que el cost de la tarifa de l’aigua es correspon a la qualitat i a la creixent tecnificació d’un servei públic tan essencial per a la ciutat com el subministrament d’aigua. "S’han fet obres d’envergadura com el nou dipòsit de 75.000 metres, que garanteix una reserva per a tres dies, una nova canonada des de l’embassament de Santa Anna, una nova estació de tractament d’aigua, renovacions del servei i noves infraestructures a l’Horta de Lleida", remarquen les mateixes fonts municipals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat