Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Creixement rècord de la Fira de Sant Miquel

L’increment de superfície i el protagonisme de vehicles elèctrics, drons, energies renovables, sistemes antipedra i viveristes de tòfona, principals novetats d’enguany

Fira de Sant Miquel,litografia,Ramon Farré,Àngel Ros,Joan Reñé,Oriol Oró,Joan Simó
Les autoritats, amb els cartells i la litografia històrica amb motiu del 60è aniversari de la Fira de Sant Miquel. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El creixement físic de l’àrea d’exposició en 9.000 m2 i el protagonisme dels sectors dels vehicles elèctrics, sistemes de gestió d’empreses, energies renovables, sistemes antipedra, viveristes de tòfona, equipaments de reg i drons (presents per primer cop a la Fira) són les principals novetats de la 60a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i de la 29a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), salons que tindran lloc, respectivament, del 25 al 28 i del 25 al 27 de setembre al recinte firal lleidatà.

En el decurs de la presentació de Sant Miquel i Eurofruit, Àngel Ros, alcalde de Lleida, ha explicat que aquests salons assoleixen enguany la major superfície bruta d’exposició de les darreres edicions, gràcies a la incorporació d’una parcel·la de 9.000 m2 situada entre el pavelló 4 i l’avinguda Victoriano Muñoz. Aquest terreny es destina al sector de tractors agrícoles i suposa l’ampliació de l’àrea bruta d’exposició fins als 74.000 m2.

Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, ha remarcat la importància d’uns salons que —a banda de l’activitat comercial— han esdevingut un referent i punt de trobada del sector agrari, així com un fòrum de debat d’àmbits importants com la producció agrícola, els aspectes normatius que afecten el sector, les energies renovables, les innovacions tecnològiques en el reg o els nous cultius, entre d'altres.

El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha afirmat que “en aquests 60 anys d’existència, el saló ha fet un salt impressionant ajustant-se a la realitat present” i ha repassat alguns dels àmbits que es tractaran en les jornades tècniques d’enguany, com ara els estudis formatius agraris a distància, l’eficiència en el reg, la bioconservació i la lluita biològica, l’agroramaderia ecològica, la gestió de purins o la teledetecció, “temes que fan de Sant Miquel la punta de llança del sector”.

Finalment, el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, ha fet també incidència en l’evolució positiva de tots els indicadors de la Fira, matisant que aquesta evolució “té encara més mèrit perquè s’ha fet en una conjuntura econòmica desfavorable”.

Més de 350 expositors

La gran manifestació firal internacional acollirà enguany 352 expositors —4 més que l’any 2013—, dels quals 15 pertanyen a l’àmbit dels tractors. Quant al programa d’activitats, un dels principals valors afegits de la Fira Agrària de Sant Miquel, ofereix 75 propostes, incloses 40 jornades tècniques, 6 reunions professionals i les 29 activitats del congrés Aliments del territori i tu.

El programa inclou també dos guardons clàssics, el Premi del Llibre Agrari i el Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles, i dues novetats curioses com són el concurs d’elaboració d’allioli i l’activitat Vine a gaudir d’un berenar tradicional.

Litografia històrica del primer cartell de Sant Miquel

D’altra banda, en el decurs de l’acte s’ha fet pública també la litografia corresponent a l’edició d’enguany de la Fira de Sant Miquel i que reprodueix el cartell de la primera edició del certamen, celebrada l’any 1946. L’històric cartell és obra de l’artista lleidatà Rei Padilla.

La inauguració de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit tindrà lloc el 25 de setembre, a les 18 hores, al Palau de Vidre de Fira de Lleida, i anirà a càrrec d’Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya. La cloenda se celebrarà el dia 28, a les 18 hores, sota la presidència de Fernando Miranda, director general de Producció i Mercats Agraris del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat