Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Rajoy: "Digueu a tothom que vam ser nosaltres els que vam frenar el deliri de la independència"

El president espanyol i Xavier García Albiol han visitat els seus simpatitzants lleidatans en el primer acte de campanya del PP a Catalunya

Mariano Rajoy, Xavier García Albiol, Marisa Xandri
El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, el president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, i la candidata al Parlament per Lleida, Marisa Xandri, durant l'acte que ha tingut lloc a la Llotja de Lleida (Foto: Imma González)
"Gràcies, president, per acompanyar-nos en el dia de la patrona d'Espanya i de la infanteria"; amb aquestes paraules, Marisa Xandri, la cap de llista del PP per Lleida, ha rebut al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que, juntament amb Xavier García Albiol, ha aprofitat la festivitat del 8 de desembre per visitar els seus simpatitzants a la capital del Segrià.

La visita ha tingut lloc només tres dies després de la reunió del president amb la primera ministra britànica, Theresa May. En referència a aquesta visita, Rajoy ha afirmat que considera una molt bona notícia l'acord per tancar les bases del Brexit, perquè "evita el risc d'una ruptura traumàtica que podria tenir conseqüències molt negatives". El president ha afegit que "és important que tot s'hagi fet respectant les lleis en vigor i els procediments comunitaris, que és com es fan les coses a tot Europa, als països del nostre entorn i als països civilitzats", en una clara al·lusió al procés sobiranista català. 

Rajoy també ha opinat sobre la manifestació del passat dijous a Brussel·les. En aquest sentit, el president ha afirmat que respecta el dret de les persones a manifestar-se, però "hi ha moltes manifestacions, com saben molt millor que jo els que viuen aquí”. 

La jornada, però, ha començat abans de les dotze del mati, quan prop d'un centenar d'independentistes s'han concentrat a l'entrada del Teatre de la Llotja, on ha tingut lloc l'acte, per demanar la llibertat dels presos polítics. En arribar els primers simpatitzants del Partit Popular s'han viscut alguns moments de tensió, i ha estat aleshores quan els Mossos d'Esquadra han obligat els manifestants a allunyar-se del perímetre de la Llotja.

Marisa Xandri, durant el seu discurs, no ha tingut més que paraules de gratitud cap a Rajoy i Albiol. "Gràcies, president, per posar fi amb el 155 a aquest populisme nacional destructor, amb la teva aposta ferma tornarem a tenir l'autogovern que els rupturistes s'han carregat". Seguidament, abans de donar pas al seu company Albiol, que celebrava el seu 50è aniversari, Xandri ha declarat que el president del PPC és "el millor candidat per presidir la Generalitat de Catalunya, per donar estabilitat a aquesta nova etapa de llibertat on arraconarem l'intervencionisme descarat que impregna la nostra societat".

Albiol, per la seva banda, ha defensat que sense el 155 les "organitzacions del carrer de la CUP estarien sembrant el terror als carrers de Catalunya". El líder del PPC no ha dubtat a criticar de forma contundent el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per haver-se mostrat disposat a estudiar un possible indult "als qui van provocar el cop d'estat. Això no està a l'agenda del PPC", ha continuat.

L'última intervenció ha estat la del líder del PP. El president no ha dubtat a afirmar que l'aplicació de l'article 155 ha aconseguit frenar el "disbarat de la declaració de la república amb la llei a la mà, que és com es fan les coses als països democràtics". Aquest procés, segons Rajoy, ha provocat una caiguda del turisme del 50% en els darrers mesos, "a més de la fuga d'empreses". Tot això, però, "es pot recuperar" votant el PP en les pròximes eleccions del 21-D. És per aquest motiu que Rajoy ha fet una crida a tots els seus militants a dir a tothom que "el procés fa mal a les persones, a les seves famílies, a la seva economia, a la seva vida i al seu ésser". "Digueu a tothom que vam ser nosaltres els que vam frenar el deliri de la independència, aplicant la Constitució per restaurar la llei que alguns pretenien liquidar".

Abans de l'inici del dinar, Albiol ha estat sorprès amb un pastís acompanyat d'un vídeo en què alguns dirigents del PP el felicitaven.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat