Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les cares del 21-D (I)

Jorge Soler (C's), Òscar Ordeig (PSC) i Marisa Xandri (PP) són les cares visibles del bloc constitucionalista

Mireia Boya, Jorge Soler, Òscar Ordeig, Marisa Xandri, Sara Vilà, Josep Maria Forné, Meritxell Serret
Boya (CUP), Soler (C's), Ordeig (PSC), Xandri (PP), Vilà (ECP), Forné (JxCat) i Serret (ERC) són els caps de llista per Lleida a les eleccions del 21-D.
La coalició Junts pel Sí arrasava a Lleida en les eleccions al Parlament de Catalunya del 2015 amb 10 escons. Les engrunes se les haurien de repartir Ciutadans (2), PSC (1), CUP (1) i PP (1), ordenats per percentatge de vots. Dos anys i escaig després, amb les institucions intervingudes per l'Estat espanyol, diversos membres del Govern a la presó i a l'exili i dos blocs clarament confrontats, els comicis que tindran lloc el 21 de desembre es presenten com un plebiscit entre dues maneres d'acatar la Constitució: la submissió total i absoluta i la voluntat de reforma. Avui ens centrem en les cares visibles que representaran els primers a Lleida.

Jorge Soler González
Ciutadans
Lleida, 1975

Bio
És metge, docent, escriptor i des de les eleccions del 2015, en què va ser elegit en primàries cap de llista per Lleida, exerceix com a diputat per C’s i portaveu del partit en la comissió de salut del Parlament. Un cop reelegit com a cap de llista per les eleccions del 21-D, va decidir presentar el seu equip a la plaça Bores de Cappont, repetint el mateix lloc del 2015.
 
Apunts
El passat juliol la direcció de C's a la demarcació de Lleida va ser assumida per una junta gestora després que no es presentés cap candidat per dirigir la junta provincial de la formació. El responsable d'aquesta tasca, Jorge Soler, va deixar el càrrec negant discrepàncies internes i va cedir el relleu a un equip format pel diputat Javier Rivas, Carlota Girón, Renato Bertomeu, Maria José Valenzuela, Fernando Pecino i Carmen Margalef, els dos darrers membres de C's de Tarragona. En un altre ordre de coses, Jorge Soler també va anunciar el mes d’octubre la seva baixa del sindicat Metges de Catalunya després que aquest difongués un comunicat posicionant-se a favor del Govern i del referèndum de l’1 d’octubre.
 
Frases
"Tenim un equip amb talent, il·lusió, currículum i sense complexos, que surt a guanyar el tercer diputat per Lleida"
"Para todo aquel que quiera continuar siendo leridano, catalán, español y europeo, Ciudadanos es su partido"
“Volem votar i votarem, i farem a Inés Arrimadas la primera presidenta de Catalunya”
“I a diferència d’altres partits, no tenim un rebotat d’un altre partit ni ningú de la vella política processista de Pujol perquè apostem pel canvi útil”


Òscar Ordeig i Molist
Partit Socialista de Catalunya
Vic, 1978
 
Bio
És llicenciat en Ciències de l'Educació Física i de l'Esport i doctor en Administració i Direcció d'Empreses. És primer secretari del PSC lleidatà des del desembre del 2016, quan va presentar la seva candidatura per prendre el relleu d'Àngel Ros i va guanyar el procés de primàries sense cap oposició.
 
Apunts
Va entrar com a diputat del Parlament el 15 de gener de l’any 2014 en substitució d'Àngel Ros, que va renunciar a l'escó per evitar trencar la disciplina de vot pel que fa al traspàs de competències perquè Catalunya pogués celebrar referèndums. Ordeig s’havia enfrontat a Ros en el congrés del PSC lleidatà del 2012 i havia perdut. D'altra banda, el Consell de Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran  el va designar per una àmplia majoria al capdavant de la candidatura per a les eleccions al Parlament del 21 de desembre. Així, el primer secretari dels socialistes lleidatans i regidor a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, tornarà a encapçalar la llista a la demarcació, tal com ja va fer en les eleccions del 2015.
 
Frases
“La nostra formació no volia la DUI ni el 155, i tots sabíem que l'única manera que no s’hagués aplicat el 155 hagués estat que no es declarés la DUI i que fos el president Puigdemont qui convoqués eleccions”
“El PSC i, concretament, Miquel Iceta és l’únic que ha demostrat ser capaç de teixir complicitats, de cedir i escoltar totes les parts“
“La candidatura dels socialistes a la demarcació de Lleida és paritària, representativa de tot el territori i amb noves incorporacions que donen resposta precisament a l’espai del catalanisme integrador, demòcrata i social”.

 
Marisa Xandri i Pujol
Partit Popular
Vic, 1973

Bio
És llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra i diplomada en Filosofia per aquest mateix centre. Ha exercit com a periodista en diversos mitjans de comunicació. És militant del PP de Lleida, on va ser nomenada subsecretària d'organització el desembre del 2008, i en aquesta qualitat va ser coordinadora de la campanya electoral de les eleccions al Parlament Europeu del 2009. És presidenta del PP de Lleida des del 3 de juny del 2017, quan va ser elegida en el congrés del PP lleidatà després que el 16 de maig del 2017 s’imposés en les primàries del partit amb el 64,7% del suports a Maria José Horcajada, que va obtenir el 34,4% dels sufragis dels 525 militants provincials que van exercir el seu vot.
 
Apunts
La proposta d’encapçalament de la candidatura del PP a favor de Xandri de cara a les eleccions del 21-D a Lleida va ser recolzada de manera unànime per la junta directiva del PP de Lleida. Marisa Xandri ha destacat dins del Parlament català per les seves critiques cap als mitjans de comunicació públics, sobretot quan va desenvolupar el càrrec de portaveu de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
 
Frases
“L'objectiu de cara als propers comicis autonòmics passa per doblar la representació aconseguida a les eleccions de 2015 i fer tornar a seure al Parlament de Catalunya dos diputats populars lleidatans”
“El veritable vot útil pels qui no volem una frontera entre Lleida i Osca és a la nostra província el vot al Partit Popular. El vot útil constitucionalista a Lleida és el vot al PP"
“Dels tres partits constitucionalistes que ens presentem a Lleida a les eleccions autonòmiques de desembre només nosaltres tenim representació als ajuntaments de la província, al Parlament i al Congrés”

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat