Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els allotjaments rurals de l'Alt Urgell i la Cerdanya pengen el cartell de complet

Pel cap de setmana de Nadal i el de Cap d'Any, que comença avui, registren un 100% d'ocupació

casa rural,turisme rural,Pirineu,
Casa rural Era de Cal Tomàs. (Foto: Era de Cal Tomàs)
Els allotjaments rurals de l'Alt Urgell i la Cerdanya han penjat el cartell de complet durant les festes nadalenques. Segons explica el president de l'Associació d'Allotjaments Rurals de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Josep Maria Troguet, l'ocupació durant el cap de setmana de Nadal "va ser del 100%" i pel cap de setmana de Cap d'Any, que comença avui, l'ocupació està completa a tots els allotjaments.

Troguet ha destacat que la majoria de les cases encara estan rebent peticions, malgrat que fa setmanes que està tot reservat". Per Reis, diu Troguet, "l'ocupació serà del 100% per a les cases independents i del 80% per a les compartides". El president de l'Associació d'Allotjaments Rurals de l'Alt Urgell i la Cerdanya ha valorat "molt positivament" l'ocupació d'aquestes festes i creu que la diversificació d'activitats ha fet que l'ocupació sigui tan alta.

Segons va publicar el portal Toprural, les cases de turisme rural de Lleida i Girona lideren l’ocupació d’aquest sector a tot Espanya amb un 94% per aquest Cap d’Any. En el conjunt de Catalunya, les places ocupades suposen el 89% del total, quan la mitjana espanyola se situa en el 73%,  la qual cosa la converteix en la destinació amb més demanda d'allotjament rural durant aquestes dates per quart any consecutiu i amb un augment del 9% respecte al 2013. A les comarques lleidatanes hi ha 606 establiments dedicats al turisme rural amb una oferta de 4.316 places.

D’altra banda, la falta de neu a les estacions d'esquí nòrdic només ha permès obrir dues de les set estacions d'esquí nòrdic de Catalunya que conformen la mancomunitat de Tot Nòrdic. L'estació amb més neu ha estat la de Tavascan, que ha pogut obrir tot el cap de setmana al llarg de Nadal. La segona estació oberta ha estat Lles de Cerdanya, que va inaugurar la temporada aquest dilluns amb una vintena de quilòmetres marcats.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat