Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Generalitat obre una nova convocatòria d'ajuts de 650 euros per naixement, adopció, tutela o acolliment

Les famílies que s'hi vulguin acollir han de tenir un límit de 16.000 euros d'ingressos familiars

consellera, Benestar Social, Neus Munté
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. (Foto: IdemTv)
El Departament de Benestar Social i Família ha obert una nova convocatòria d'ajuts per a les famílies en què hagi tingut lloc un naixement, adopció, tutela o acolliment en el període comprès entre l'1 de setembre de 2014 i el 30 de juny de 2015. La convocatòria està dotada amb un pressupost de 5 milions d'euros, ampliable fins a un 30% si fos necessari. La novetat més destacada és l'ampliació del límit d'ingressos que dóna dret als ajuts de 14.000 a 16.000 euros per a aquells naixements, adopcions, tuteles o acolliments entre l'1 de gener i el 30 de juny de 2015. La quantia de l'ajut serà de 650 euros en un únic pagament, ampliable a 750 euros en el cas que s'acrediti la condició de família nombrosa.


En el cas dels naixements, adopcions, tuteles o acolliments que hagin tingut lloc entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2014, el límit d’ingressos queda fixat en 14.000 euros. Aquests dos topalls d’ingressos per accedir als ajuts s’incrementaran en un 30% per cada membre més de la unitat familiar si és superior a tres membres. Paral·lelament, s’aplicaran altres variables en funció de la situació de la unitat familiar.
 
El període de sol·licitud és de 30 dies naturals des de la data de naixement, adopció, tutela o acolliment pels quals se sol·licita l’ajut. Excepcionalment, per a les famílies amb infants nascuts, adoptats, tutelats o acollits entre l’1 de setembre de 2014 i avui (quan s’ha publicat la convocatòria al DOGC), el termini de presentació de sol·licituds finalitza comptats trenta dies naturals des de l’endemà de la publicació.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat