Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida acollirà un final d’etapa de la Vuelta a España de ciclisme a principis de setembre

La Paeria i la direcció de la Vuelta a España estan a punt de tancar l'acord, que preveu que l'etapa comenci al Pirineu i finalitzi a la ciutat

Vuelta a España,ciclisme,Lleida,
Vuelta a España de ciclisme 2014. (Foto: La Vuelta)
Tot apunta que la capital del Segrià esdevindrà un punt d’arribada de la Vuelta a España de ciclisme del 2015. Així ho han confirmat fonts de l’Ajuntament de Lleida, que asseguren que les negociacions entre l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el regidor d’Esports, Txema Alonso, i la direcció de la Vuelta a España avancen a bon ritme i que es troben a punt de tancar l’acord.


La intenció és que Lleida esdevingui un final d’etapa que començarà al Pirineu de Lleida i que recorrerà el territori fins arribar al centre de la ciutat a principis de setembre. Tot i que ja s’han anunciat molts punts de la carrera, fins al 10 de gener no es donarà a conèixer el recorregut sencer.

Per primera vegada, la Vuelta incorporarà una etapa completa al Principat d’Andorra, dissenyada per Joaquim Rodríguez, Purito, resident al Principat i gran coneixedor de les muntanyes del país, segons ja va anunciar el director general de la Vuelta España, Javier Guillén. Arribaran un 31 d’agost al Principat, on descansaran un dia, i el 2 setembre començaran la carrera que es desenvoluparà íntegrament al país, per deixar Andorra l’endemà. Tot apunta que aquest recorregut serà el que farà que la Vuelta a España passi per Lleida.

No seria la primera vegada que Lleida acull la Vuelta a España. El 2012, el Parc Científic de Lleida va ser el punt de sortida de la vuitena etapa de la Vuelta Lleida-Collada de la Gallina. En els vuitanta anys d’història de la Vuelta, Lleida ha estat l’escenari d’una sortida d’etapa en setze ocasions. El primer cop va ser l’any 1946 (6a edició) i el penúltim, l’any 1993 (48a edició).

La pròxima Vuelta a España sortirà el 22 d’agost de la Costa del Sol i acabarà el 13 de setembre a Madrid, amb 21 etapes i gairebé més de 3.000 quilòmetres de recorregut. Amb vuitanta anys d’història, els organitzadors han dissenyat per a l'ocasió un recorregut que incideix en la filosofia de la ronda espanyola dels últims anys, encara que amb toponímia molt nova.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat