Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tot preparat per a la celebració del Dia del Bàsquet Lleidatà al Barris Nord

El pavelló de la capital del Segrià acollirà el proper diumenge l’homenatge als clubs lleidatans, coincidint amb el partit entre l’Actel Força Lleida i el Leyma Coruña

Paco Espilla, Félix Gonzàlez, bàsquet, Barris Nord
Paco Espilla i Félix González, abans de la presentació. (Foto: Òscar Buetas)
L’Actel Força Lleida i la representació territorial a Lleida de la Federació Catalana de Bàsquet organitzaran el proper diumenge 4 de gener al Barris Nord el Dia del Bàsquet Lleidatà, amb motiu del partit corresponent a la LEB Or que el conjunt lleidatà disputarà davant del Leyma Coruña. Aquesta jornada està dirigida als jugadors i jugadores de tots els clubs de la província i la seva acció principal es produirà en el descans de l’enfrontament, quan tots els que portin la roba de joc del seu equip saltin al parquet per participar en El rècord de cistelles del bàsquet lleidatà en cinc minuts.

Cal esmentar que seran cinc minuts en què el marcador comptabilitzarà totes les cistelles que els jugadors anotin durant 300 segons. A més, aquesta acció inclou l’entrada gratuïta als esportistes que vagin al xoc amb la roba del seu club, mentre que els seus acompanyants tindran un preu bonificat de 3 euros. Els presidents de les entitats lleidatanes podran seguir l’enfrontament des de la llotja del pavelló de la capital del Segrià.

En aquest sentit, el president de l’Actel Força Lleida, Félix González, ha argumentat que “farem tot l’esforç possible per ajudar els clubs de la província. Tenim dotze convenis de col·laboració amb clubs en els qual s’estableix la mútua col·laboració i són molt positius per a tots”. “Aquest és l’homenatge als clubs i a la gent que dedica temps i diners per tirar endavant els clubs modestos de bàsquet”, ha afegit durant la presentació. I, per la seva banda, el vicepresident de la representació territorial a Lleida de la Federació Catalana de Bàsquet, Paco Espilla, ha apuntat que “serà joiós veure les diferents equipacions de la província lleidatana. Tpt i així, no podem vaticinar quanta gent vindrà”.

Pressió cap a la Paeria

D'altra banda, respecte al conveni que encara no s’ha signat entre l’Actel Força Lleida i la Paeria, Félix González s’ha mostrat crític en dir que “és fonamental que es resolgui d’una vegada, perquè necessitem els diners per abordar les necessitats del mes de gener. El conveni es va acordar el 4 de juliol. Si no es resol, el Força Lleida no podrà planificar la propera temporada i, com ja va ocórrer l’any passat, no podrem renovar els millors jugadors. I també pot passar que els millor jugadors de la base siguin fitxats per altres clubs”.

Per tant, ha anunciat que “així no podem continuar. Aquest tema hauria d’estar resolt durant el gener de 2015. Estem parlant d’un tema d’eficàcia dels diners. Ens agradaria que hi hagués franquesa i es posessin a sobre de la taula els problemes que podrien haver-hi per tal de resoldre’ls. Els temps ens perjudica molt. No se’ns passa ni pel cap que això no es resolgui, però s’ha de fer amb temps”.

Suport als entrenadors de la base

Pel que fa a la problemàtica existent pel probable nou marc de titulacions d’entrenadors de bàsquet a Catalunya, Espilla ha manifestat que “s’ha fet una pròrroga fins al 2017 per intentar que la llei sigui derogada per evitar problemes. Confiem que els polítics prenguin mesures per tal que sigui abolit el decret i la gent que es vegi afectada pugui seguir entrenant”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat