Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'oposició estreny el setge a Ros

El PDECat i ERC pugnen per propiciar el "cop de gràcia" a un paer en cap en hores baixes

Àngel Ros
Àngel Ros viu les seves hores més baixes com a paer en cap. (Foto: Arxiu)
El pacte (cada vegada menys) encobert amb Ciutadans i Partit Popular per mantenir el seu "regnat" en el si de la Paeria i la seva deriva cap a la dreta, juntament amb l'auge del catalanisme, que ha coincidit amb l'eclosió espanyolista d'Àngel Ros, han propiciat una creixent impopularitat de la figura de l'actual alcalde de Lleida entre la ciutadania. Cada compareixença pública, cada discurs i cada tuit del paer en cap han esdevingut les primeres espurnes de diversos incendis dialèctics contra ell i el seu seguici, protagonistes (o antagonistes) dels càntics que han posat la banda sonora a cadascuna de les manifestacions que han tingut lloc a la capital del Segrià en les darreres setmanes. Aquesta situació s'ha convertit en el principal baluard de l'oposició municipal, que pugna que propiciar el "cop de gràcia" a un Àngel Ros irreconeixible.

Aquest dijous ha estat el torn del PDECat i ERC en l'àrdua tasca de seguir desgastant l'alcalde de Lleida. D'una banda, els exconvergents han demanat a l'equip de govern d'Àngel Ros que expliqui els motius pels quals s'ha destinat des de fa uns dies un agent de la Guàrdia Urbana a custodiar les banderes que onegen al terrat del quart pis del Palau de la Paeria i pels costos d'aquesta decisió. Des del grup municipal del la Crida-CUP també s'ha qüestionat aquesta vigilància, que s'està portant a terme des del dia de la proclamació de la República Catalana. I és que un agent de la Guàrdia Urbana fa guàrdia al passadís de la quarta planta, on hi ha els grups municipals i el terrat amb els pals de les banderes catalana, espanyola i lleidatana. Segons el PDECat, els guàrdies tenen com a ''missió'' la custòdia de la bandera espanyola.
 
L'altre escac (i mat) al "rei" d'aquest dijous ha anat a càrrec del grup municipal d'ERC-Avancem, que ha anunciat que no assistirà a cap de les invitacions rebudes per part del Departament de Protocol de la Paeria fins que l'alcalde, Àngel Ros, ''no es posicioni al costat de la ciutadania, de la democràcia i la llibertat''. Carles Vega, president del grup, ha dit que no considera oportú participar en actes protocol·laris mentre continuï la repressió al poble de Catalunya, l'empresonament de seu Govern legítim i dels dirigents cívics i la politització de la justícia''. Els republicans ja no han volgut assistir aquest mateix dijous a la signatura de convenis de col·laboració entre la Paeria i la UdL, perquè ''no volem fer costat a persones que defensen l'ús de la força i la repressió per acabar amb les idees polítiques, anul·lant la voluntat de tot un poble'', afirma Vega. L'edil republicà ha assegurat que troba a faltar aquell Àngel Ros que defensava el catalanisme i el dret a decidir però que espera que aquest torni aviat. ''No el veig participar en cap acte a favor de la llibertat, ni pronunciar-se sobre cap de les manifestacions que dia a dia estan succeint a la ciutat de Lleida i que mobilitzen milers de lleidatans ni tampoc pronunciar-se contra l'empresonament del Govern, cosa que ell mateix va dir dissimuladament que lamentava''. Per Vega, sembla que l'alcalde hagi ''desaparegut'' i assenyala que ara només el veu ''entre bambolines''.

Curiosament, aquests fets tenien lloc el mateix dia que Ros moderava les seves declaracions i assegurava mostrar-se confiat que el Tribunal Suprem no acabaria ordenant l'ingrés a presó la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres sobiranistes de la mesa. "Des del respecte a la justícia", Ros considerava "exagerada i desproporcionada" la decisió d'enviar-los a presó, de la mateixa manera que ja s'havia pronunciat en el seu dia en relació amb l'empresonament per part de l'Audiència Nacional dels vuit consellers destituïts. Tot i això, cal recordar que el paer en cap va participar en una manifestació on es va demanar reiteradament l'empresonament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Així, doncs, ens trobem davant d'un Àngel Ros pres de les seves pròpies paraules i dels seus propis actes. I de l'ús que en vulgui fer l'oposició, és clar.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat