Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els CDR, protagonistes de la vaga general

Totes les accions pacífiques dutes a terme durant aquest dimecres han estat organitzades pels Comitès de Defensa de la República

Comitè de Defensa de la República, vaga general
Membres dels CDR de Ponent ocupant l'avinguda de l'Estudi General. (Foto: Imma González)
La jornada de vaga general convocada aquest dimecres per l'intersindical CSC amb l'objectiu de demanar la llibertat dels presos polítics ha tingut un impacte molt més gran del que s'esperava gràcies, en part, a les accions realitzades pels CDR (Comitè de la Defensa de la República).

A l'interior de la província de Lleida aquestes mobilitzacions han començat ben d'hora, i abans de les nou del matí ja eren diversos els trams de carretera que els piquets havien tallat. Hi han hagut talls a la C-12 a Maials, l'A-2 a Soses i Almacelles, l'N-240 a l'altura de Juneda i el peatge de l'AP-2 a l'alçada d'Albatàrrec, on després de l'advertiment de sancions per part dels Mossos s'ha decidit retirar els vehicles i seguir la protesta de peu, deixant fluir el trànsit cada dues hores. Aquestes aturades han estat pacífiques i en un ambient festiu constant i s'han organitzat àpats populars i passatemps varis. També hi han hagut talls, tot i que no tan multitudinaris, a les rotondes de Copa d'Or i del cementiri.

Durant el matí, a part de les accions dutes a terme a les carreteres, una trentena de manifestants han passat pel carrer Major informant els comerços que romanien oberts del motiu de la vaga. Ha estat aleshores quan s'han viscut els moments més tensos de la jornada, ocasionats per vianants que insultaven els piquets o comerciants que es negaven a tancar el negoci.

A les dotze del migdia, davant de la Delegació del Govern de la Generalitat, ha tingut lloc la primera manifestació del dia, a la qual han assistit un miler de persones i més de cent tractors que, com ja és habitual, han encapçalat la mobilització.

Els piquets no han descansat, i no ha estat fins passades les sis de la tarda quan han deixat l'últim tram lliure, a l'altura d'Almacelles, i han tornat a Lleida fent una marxa lenta amb els seus vehicles.

Per cloure la jornada, també a les sis de la tarda ha tingut lloc la segona manifestació del dia. Amb una participació d'unes 3.000 persones (segons la Guàrdia Urbana), l'acte ha comença a la plaça Ricard Vinyes encapçalat, aquest cop, pels representants a Lleida d'ANC i Òmnium Cultural. Durant la lectura del manifest per part de David Gil i Rosa Aguilà, tots dos de la Taula per la Democràcia de Lleida, s'ha denunciat que "la intervenció per part del Govern espanyol és un atac directe al conjunt de la ciutadania i el teixit associatiu de Catalunya" i, entre ovacions, han tornat a exigir l'alliberament de tots els presos polítics. L'acte s'ha donat per acabat amb "El Cant dels Segadors".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Llarga vida a l'art

Publicitat
Publicitat