Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Plors per la LLIBERTAT

Els lleidatans surten al carrer de nou per protestar contra l'empresonament de vuit consellers de la Generalitat per part del Partit Popular

manifestació, concentració, presos polítics, consellers
Alguns dels assistents a la manifestació, clarament afligits. (Foto: Imma González)
Prop de 3.000 persones s'han manifestat aquest dijous a la plaça de la Paeria de Lleida en repulsa als empresonaments de vuit consellers del Govern català després d'haver declarat davant de la magistrada de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, afí al Partit Popular.

La paraula llibertat ha ressonat ininterrompudament durant més de deu minuts i els crits, lluny d'esmorteir-se, han augmentat de volum fins a l'eclosió final. Una ràbia més intensa que la de dies passats regnava en els rostres plorosos de molta gent. A més d'exigir la llibertat tan dels vuit consellers de la Generalitat com dels presidents d'Òmnium Cultural i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, els assistents també han demanat la dimissió de l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, per manifestar-se únicament el dia de la concentració unionista.

Durant la lectura del manifest unitari, la professora d'Història Contemporània de la Universitat de Lleida (UdL) Antonieta Jarné ha qualificat l'aplicació de l'article 155 com "un cop d'estat il·legítim" per seguidament fer un crida a "no deixar que ens prenguin les nostres institucions".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat