Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Festival Internacional de Fado amplia la seva programació a dos caps de setmana consecutius

Del 20 al 27 d'octubre Lleida serà l'epicentre del fado amb propostes vingudes de Portugal i del Japó

Interfado
Presentació de la sisena edició del Festival Internacional de Fado de Lleida. (Foto: Orfeó Lleidatà)
El Festival Internacional de Fado de Lleida amplia la seva programació a dos caps de setmana consecutius amb concerts i mostra gastronòmica portuguesa al Cafè del Teatre i activitats paral·leles al cinema Screen Box Funatic, la Sala Sunka i l'Espai Orfeó de la capital del Segrià. L'Interfado, que tindrà lloc del 20 al 27 d'octubre, comptarà amb les actuacions de cantants femenines amb una consolidada trajectòria musical dins del fado vingudes des de Portugal, com és el cas d'Ana Roque i Margarita Guerreiro, però també del Japó.

La cantant portuguesa Ana Roque obrirà la sisena edició de l'Interfado el divendres 20 d'octubre a les 22.30 hores al Cafè del Teatre de Lleida amb una singular proposta acompanyada d'un trio de guitarra, violoncel i contrabaix. Roque, amb experiència en el camp de les músiques del món i amb composicions amb fortes influències fadistes, ha cantat a les cases de fado més prestigioses de Portugal, així com a Amèrica del Nord i també a múltiples escenaris d'Europa. A la veu de la cantant s'hi uneix un trio de músics portuguesos amb diferents bagatges que treballen per mostrar una nova imatge de les melodies que porta el fado: João David Almeida (guitarra), Susana Castro Santos (violoncel) i Miguel Menezes (baix).

El dissabte 21 d'octubre a les 22.30 hores arribarà el torn de la japonesa Hana Kogure, que interpretarà al Cafè del Teatre temes propis i també els poemes de Tiago Patricio que va musicar l'any 2011 a Porto en estreta comunicació amb l'autor. Acabarà l'actuació amb temes de fado tradicional d'acord amb la seva manera personal d'entendre aquest gènere. Masayo Nagata, una coneguda pianista de jazz japonesa, l'acompanyarà per aconseguir així un espectacle molt més complert i ric en sonoritats. 

La veu de Margarita Guerreiro serà l'encarregada de cloure l'Interfado d'enguany en un una actuació que tindrà lloc el divendres 27 a les 22.30 hores també al Cafè del Teatre. Guerreiro compta amb una exitosa trajectòria de tres dècades en el gènere del fado durant la qual ha participat en nombrosos festivals internacionals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat