Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

1.518 lleidatans s'han inserit en el món laboral a través dels programes de l'IMO

Aquests programes s’han treballat conjuntament des del Pacte per l’Ocupació integrat per Ajuntament i la participació del grup municipal de CiU, els sindicats UGT i CCOO i la Cambra de Comerç

inserció laboral,Àngel Ros,ocupació,zaballos,mínguez,
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit la roda de premsa on s'ha fet balanç de les actuacions en matèria d'ocupació. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’Ajuntament de Lleida, per mitjà de l’IMO, ha aconseguit la inserció laboral de 1.518 lleidatans i lleidatanes durant l’any 2014. L’Institut Municipal d’ Ocupació ha dut a terme vint programes adreçats a diferents edats i que abasten totes les tipologies de persones que es troben a l’atur; sis d’aquests programes encara estan en curs.


Dels 1.518 lleidatans i lleidatanes que han aconseguit un treball a través dels programes de l’IMO, 131 són professionals contractats directament per realitzar els programes i 1.387 s’han aconseguit inserir en el mercat laboral. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquest balanç d'ocupació acompanyat dels membres del Pacte per l’Ocupació, el cap de l’oposició Joan Ramon Zaballos, els sindicats UGT i CCOO i la Cambra de Comerç. 

L’alcalde ha remarcat que el balanç presentat avui demostra que “aquestes polítiques han donat resultats. Evidentment, no podem estar satisfets pel nivell d’atur de Lleida fins no arribar a nivells d’atur raonable, que seria l’atur tècnic, però les actuals dades del 13,5% a Lleida estan, però, lluny del 19,1% català o espanyol i de les altres demarcacions”. En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat el ferm compromís de la Paeria de continuar impulsant polítiques de desenvolupament contra l’atur: “Ja s’ha manifestat en l’aprovació i negociació dels pressupostos del 2015, la política social més important que es pot fer és la lluita contra l’atur”.

Per la seva banda, el cap de l’oposició Joan Ramon Zaballos ha destacat la voluntat conjunta de buscar solucions que ha demostrat el treball realitzat en el marc del Pacte, obrir possibilitats de millorar el pla de cara a al futur i ha destacat que el seu grup es va abstenir al Ple de pressupostos en la línia de treballar conjuntament des de la Paeria per l’ocupació. Tanmateix, tant el president de la Cambra de Comerç, Joan Simó, com la secretaria general del sindicat UGT a Lleida, Núria Solé, i també el secretari general de CCOO, Jaume Sellés, han destacat els bons resultats d’inserció aconseguits en el marc del treball conjunt.
 
Per programes, vuit s’han adreçat a persones que estan a l’atur, i en aquest àmbit s’han aconseguit 1.231 insercions. D'aquestes, 468 han estat persones que han seguit programes de formació, intermediació i acompanyament per a persones aturades i 518 persones s'han inserit en el programa de formació per a persones aturades domiciliades en diferents barris. 

Cal destacar especialment els dos programes destinats a la inserció de persones amb discapacitat o amb perfils de difícil inserció, que han aconseguit 63 insercions en total, 52 treballadors del Centre Especial del Treball, 8 insercions de persones amb discapacitat i 3 persones amb perfil de difícil inserció. En el conjunt d’activitats impulsades per l’IMO, cal sumar-hi, des de l’Ajuntament de Lleida, les activitats i col·laboracions promogudes per la comissionada per la Responsabilitat Social Corporativa, que s’ha centrat en la signatura de convenis de col·laboració per a la realització de practiques laborals en el marc del projecte Integra XXI (Soni's, CCOO, Romero Polo i Femel).

També s’ha realitzat la signatura de convenis de col·laboració per a la realització de practiques (en el marc de l’acord amb la Fundació Mapfre) a l’Ajuntament de Lleida de persones amb discapacitat intel·lectual de Down Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat