Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els estudiants de Lleida buiden les aules i omplen els carrers per donar suport al referèndum de l'1-O

La manifestació ha tingut lloc aquest dimecres en el marc de la vaga general convocada pel SEPC i la plataforma Universitats per la República

estudiants, estelada, Indíbil i Mandoni
Alguns estudiants han penjat una estelada a l'estàtua d'Indíbil i Mandoni (Foto: José Lasala)
Prop d'un miler d'estudiants, universitaris i de secundària, s'han concentrat aquest dimecres per protestar contra la "repressió" de l'Estat i donar suport al referèndum de l'1-O.

La protesta, que ha començat al Rectorat i ha finalitzat davant de la Paeria, ha tingut lloc en el marc de les jornades de vaga dels instituts i les universitats convocades pel SEPC i la plataforma Universitats per la República. Durant la marxa, en la qual s'han pogut sentir clams com "buidem les aules, omplim els carrers", "aquesta democràcia és una fal·làcia" o "Àngel Ros, dimissió", els representants dels organismes que han convocat la vaga han llegit els seus respectius manifests i, en arribar al seu destí, han cantat "Els Segadors".

La vaga ha estat convocada aquest dimecres i es preveu que s'allargui fins al dia 29 de setembre. De moment, a la Universitat de Lleida s'han suspès la majoria de classes de les facultats d'Educació, Psicologia, Treball Social i Lletres. En el cas dels instituts, però, on la vaga ha estat més nombrosa és a les classes de batxillerat.

Les activitats incloses dins d'aquest primer dia de vaga han continuat amb un dinar amb carmanyoles i una penjada de cartells al Rectorat de la UdL, entre d'altres. Al matí s'han dut a terme tallers. D'altra banda, aquesta tarda els universitaris que han participat en la tancada a la UdL decidiran en assemblea si mantenen l'acció o bé si la donen per acabada.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat