Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El dia de l''Ara Terres de Lleida', un nou suplement amb accent lleidatà

La Fira Agrària de Sant Miquel és la protagonista del primer número, que s'ha publicat aquest dimecres

Ara Terres de Lleida
Portada del número 1 de l''Ara Terres de Lleida'.
El primer número de l'Ara Terres de Lleida s'ha posat a la venda aquest dimecres als quioscos de tot Catalunya conjuntament amb el diari Ara per 1,30 euros. Aquest periòdic pren el relleu del SE7millor nova publicació catalana segons la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, i els continguts del mateix són elaborats per la redacció de 7accents. Un nou projecte, doncs, que s'afegeix als serveis d'aquesta empresa lleidatana, que es complementen amb un diari digital, una productora audiovisual i una assessoria de comunicació

La Fira de Sant Miquel té un pes important en el primer número del suplement, amb l’entrevista al director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, i amb un repàs a la història del comerç de Lleida i, de retruc, del municipi d’Alcarràs a través de les seves fires. També es posa el focus en l’alta sinistralitat viària de l'N-240, en l’impacte del boom del lloguer a la demarcació de Lleida i en els fets ocorreguts a les comarques lleidatanes entre la Diada i l’1-O. 

L’edició d’aquest any de FiraTàrrega protagonitza el "Mirades" d’aquest mes, mentre que el pilot de trial Arnau Farré posa la cara -i la roda- a la secció d’esports. Tanca la publicació un reportatge sobre els Vins Vells de Lleida, una zona que va néixer als anys vuitanta i que deu gran part del seu èxit als nois destinats a fer el servei militar a la Terra Ferma i, amb el temps, al jovent de la ciutat, que també van passar a ser-ne uns habituals. De l’èxit d’aquella època avui en queda poc més que un reflex, i és que amb un Centre Històric en declivi són molts ja els bars que han desaparegut i només queden els records d’aquells que ho van viure en primera persona, uns records que justament s’intenten recollir en aquest número abans que es perdin per sempre.

Dirigit pel periodista lleidatà Gerard Martínez, amb el suport dels redactors Imma González i Abel Pujol i el fotògraf Santi Iglesias, l’Ara Terres de Lleida conté un mínim de setze pàgines en format tabloide i es publica l’últim dimecres de cada mes. Els reportatges en profunditat, un dels trets distintius del periodisme tal com l'entenen el diari Ara i 7accents, porten el pes de la publicació, que també compta amb col·laboracions per part de firmes especialitzades de la talla del poeta Amat Baró, l’escriptor Eduard Ribera o l’humorista gràfic Jordi Balasch. Per la seva banda, l’escriptor Gabriel Pena, natural de Seròs, s'ha carregat la motxilla a l’esquena per transportar el lector fins a punts del globus terraqüi amb similituds amb algun indret de la demarcació de Lleida.

El llançament de l'Ara Terres de Lleida es produeix en un moment històric per a Catalunya, a les portes de l'1-O, i per a Lleida, immersa en la celebració d'una Fira de Sant Miquel que es preveu multitudinària. De fet, el diari Ara i 7accents compartiran un estand al pavelló 3 dels Camps Elisis per donar a conèixer aquesta nova publicació a tots els lleidatans que visitin el certamen agrari i obsequiar-los amb un exemplar.

Qualsevol persona o empresa interessada a publicitar-se a l'Ara Terres de Lleida ho pot fer adreçant-se al correu electrònic lleida@ara.cat o trucant al telèfon 973 254 973.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat