Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

En defensa de Catalunya

Més de 10.000 persones es concentren davant de la Delegació del Govern contra els actes repressius de l'Estat espanyol

manifestació, concentració, 20-S, 1-O
Més de 10.000 persones s'han concentrat davant de la Delegació del Govern a Lleida amb banderes i pancartes. (Foto: Imma González)
Després de les accions per part del Govern espanyol contra la Generalitat de Catalunya que van tenir lloc aquest dimecres, el poble català no va tardar a sortir al carrer per manifestar-se contra un Estat que, segons el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "ha vulnerat els drets bàsics individuals de les persones".

A Lleida, prop d'un miler de persones es van concentrar al migdia a la plaça de la Paeria per mostrar el seu rebuig als fets ocorreguts a Barcelona portant urnes davant de l'Ajuntament i sota els crits de "votarem" i "independència". Durant la manifestació, Montse Torres, d'Òmnium Cultural Lleida, va voler ressaltar que la convocatòria havia estat completament "espontània", la qual cosa, segons ella, reflecteix les ganes del poble de tirar endavant el referèndum. D'altra banda, Rosa Borrell, de l'ANC Lleida, va afegir que "s'està fent tot bé" i complint tots els passos perquè ningú no pugui dir que el que fan els catalans és il·legítim. Cal destacar que tant el president Puigdemont com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, han cridat al poble en tot moment a "sortir al carrer de forma pacífica i amb un somriure" per lluitar sense provocar cap aldarull contra la repressió de l'Estat.

Després de les manifestacions espontànies es va convocar una concentració davant de la Delegació del Govern a Lleida a les vuit del vespre a la qual van assistir més de 10.000 persones. En els parlaments a càrrec de Montse Torres, de nou, i Rosa Borrell es va denunciar que l'Estat espanyol "ha creuat una línia que mai no haurien d'haver creuat", per afegir després que havia estat "un dia molt trist" per a tot el poble català. Tal com el president ja havia fet en el seu parlament durant el matí, Borrell i Torres van cridar a "la condemna i el rebuig" de les accions dutes a terme per part del Govern espanyol. Per la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, va donar les gràcies en nom de la Generalitat a tots els assistents, remarcant que la convocatòria s'havia fet amb molt poc temps de marge i que la resposta havia estat excepcional. Un cop acabats els parlaments, un grup de castellers van aixecar diverses torres mentre els assistents cantaven "Els Segadors" .

Per finalitzar una jornada plena de mobilitzacions, via WhatsApp i xarxes socials es van cridar els lleidatans, una altra vegada de manera espontània, a sortir als balcons per fer una de les cassolades més multitudinàries que es recorden. Un dia on, malgrat tot, acaben guanyant els somriures.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat