Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

32 alcaldes de la demarcació de Lleida citats a declarar en relació amb l'1-O

PSC, C's i PP denuncien als Mossos un cartell d'Arran Lleida que "assenyala" els regidors que no "deixen votar" l'1-O

Arran Lleida, 1-O, regidors, cartell
Imatge del cartell d'Arran Lleida en què la formació "assenyala" els regidors del PSC, C's i PP a la Paeria per "no deixar votar" l'1-O.
L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló (PDECat), ja ha rebut la citació per anar a declarar a la Fiscalia arran de la seva col·laboració amb el referèndum de l'1-O. En les darreres hores també han rebut la citació d'altres alcaldes de capitals de comarca com el de Tremp (Pallars Jussà), Joan Ubach, i el de Sort (Pallars Sobirà), Raimon Monterde. Perelló està cridada a declarar el proper divendres 22 de setembre a les dotze del migdia als jutjats de Cervera. Més alcaldes de la demarcació de Lleida que se sumen al llistat dels que han rebut la citació pel seu suport al referèndum són el de Rialp (Pallars Sobirà), Gerard Sabarich, que també és vicepresident de la Diputació de Lleida, i la del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell), Montserrat Messeguer, que també és la directora dels Serveis Territorials d'Interior. Tant Sabarich com Messeguer són del PDECat, i en el cas del primer està citat dijous a les onze als jutjats de Cervera i la segona, el dimecres a les deu als jutjats de Cervera. De fet, tots els alcaldes de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran que de moment han estat cridats a declarar són del PDECat menys el de Sort, que és de la formació Fem Municipi. Tot els batlles han assegurat que es presentaran a la seva cita amb la justícia. 

Error en la citació de l'alcalde de Solsona

L'alcalde de Solsona (Solsonès), David Rodríguez (ERC), també ha rebut aquest dilluns la citació de la Fiscalia, que és per aquest dimecres a les dotze del migdia a Cervera, però l'alcalde, a través del seu advocat, respondrà aquesta notificació amb un escrit en què deixarà constància del que considera un error, ja que Rodríguez, que és aforat com a diputat al Parlament de Catalunya, li correspon declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Munten un autocar per donar suport a l'alcalde de Mollerussa

Mollerussa (Pla d'Urgell) ha organitzat un autocar per anar aquest dimarts a Barcelona i donar suport al seu alcalde, Marc Solsona, que està citat a declarar a la Fiscalia Superior de Catalunya. Solsona és un dels cinc alcaldes aforats que hi han d'anar a declarar i serà el primer a fer-ho, a les dotze del migdia. Amb l'autocar s'hi desplaçaran diversos veïns de la capital de Pla d'Urgell, representants d'entitats com l'assemblea local de l'ANC, l'Orfeó Renaixença o l'associació de dones Albada, entre d'altres. També està previst que s'hi desplacin regidors de l'equip de govern, del PDECat, i periodistes. El vehicle està previst que surti de Mollerussa a dos quarts de nou del matí.

PSC, C's i PP denuncien als Mossos un cartell d'Arran Lleida

D'altra banda, Arran Lleida ha publicat aquest dilluns a les xarxes socials un cartell en què la formació juvenil de l'Esquerra Independentista "assenyala" els regidors dels grups municipals del PSC, Ciutadans i PP a l'Ajuntament de Lleida per "no deixar votar" l'1-O. El cartell inclou les fotografies dels regidors d'aquests tres partits i s'hi pot llegir el missatge "Assenyalem-los. El tripartit de Lleida PSC, Ciutadans i PP no ens volen deixar votar. Desobeïm". Tant des del PSC i C's com des dels populars han expressat el seu total rebuig a la campanya i han presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra per suposades "amenaces" i "assetjament".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat