Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Esquerra Independentista pressiona Ros perquè cedeixi espais municipals per votar l'1-O

La Diada més reinvindicativa coincideix amb la privatització del Roser

Esquerra Independentista, Onze de Setembre, Diada de Catalunya
L'Esquerra Independentista, encapçalada per una gran senyera, ha recorregut el carrer major a ritme de gralles i crits reivindicatius. (Foto: CUP)
Una quarantena de membres de l’Esquerra Independentista han dut a terme la tradicional ofrena floral de la Diada al Roser. Aquest any, però, ho han fet per primer cop en un edifici completament privatitzat. Aquesta privatització, tal com ha declarat el regidor de la Crida per Lleida-CUP Pau Juvillà, ha quedat palesa en l'espai dedicat a aquesta ofrena, més petit que anys anteriors. "Abans això era un espai de memòria, i ara aquesta memòria ha quedat reduïda a una part del vestíbul d'un hotel que és de luxe", ha declarat Juvillà. Com a mostra del seu rebuig a la construcció del parador, el col·lectiu ha acudit a les portes de l'edifici amb una pancarta sota el lema "Salvem el Roser, no al parador" i banderes independentistes.

Mercè Ciutat, membre del teixit associatiu de la capital del Segrià, ha estat l'encarregada de llegir el manifest posterior a l'ofrena. Ciutat ha cridat a desafiar "tot aquell que ens negui una vida digna" i ha afegit que l'única via que hi ha per fer-ho és "la desobediència".

Seguidament, prop d'un miler de persones s'han concentrat a la plaça de la Paeria per demanar la cessió dels espais públics que Ros ha negat per votar l'1 d'octubre. La diputada al Parlament per la CUP Anna Gabriel, que ha encapçalat el seguici, ha matisat: "No demanem a l'alcalde que obligui els seus ciutadans a votar, només demanem que cedeixi els espais públics perquè aquells que vulguin puguin fer-ho". També ha aconsellat als lleidatans que "la pressió cap a la Paeria ha de ser contundent i quotidiana" per tal que la institució canviï de parer, tot i que, ha afegit, "si no ho fan, trobarem una alternativa".

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros ha realitzat l'ofrena de caire institucional a la Porta dels Fillols de la Seu Vella. En el seu discurs, Ros ha acusat el Govern de "municipalitzar" el referèndum "per treure fora, en una altra instància, els possibles fracassos" que pugui representar l'1-O. "Els ajuntaments no l'hem convocat ni hem fet la llei que l'empara", concloïa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat