Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Una Diada a flor de pell

ERC no assiteix als actes institucionals de la Paeria

Onze de Setembre, Diada de Catalunya
Imatge de la manifestació celebrada l'Onze de Setembre de l'any passat. (Foto: Arxiu)
Un any més arriba el dia dels catalans. Després de les recents declaracions de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en les quals assegurava que la ciutat no cedirà espais municipals per a la celebració del referèndum, la Diada a la capital del Segrià estarà marcada per la rivalitat entre aquells que estan a favor del referèndum i aquells que no.

Sense anar més lluny, ERC ha comunicat que no assistìrà als actes institucionals de la Paeria, ja que considera que és millor "estar al costat de la gran majoria de la ciutadania" que no pas "al costat d'un alcalde que no respecta la democràcia".

Així, doncs, el partit republicà farà la tradicional ofrena floral a l'edifici del Roser a les 09.00 hores i acte seguit els regidors es desplaçaran a Barcelona "per estar al costat de les institucions que organitzen la manifestació i reivindicar el dret a decidir". Per contra, la Paeria realitzarà una altra ofrena floral a la Seu Vella. Aquest any l'encarregat de fer pel pregó serà el degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social Carles Alsinet. En el decurs de l’acte està previst que la Coral Estel del Cercle de Belles Arts interpreti algunes peces. 

D'altra banda, a les 12.00 hores està convocada una manifestació a favor de l'independència que començarà a la plaça de la Paeria i acabarà a l'avinguda de Blondel amb els corresponents parlaments i un concert del grup Mari Popes.

Finalment, A les 19.00 hores tindrà lloc el tradicional concert de la Banda Municipal de Lleida, que posarà punt i final a una Diada marcada, més que mai, pel sentiment nacionalista.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat