Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'ocupació turística al Pirineu de Lleida durant les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis fregarà el 85%

La Generalitat compra l’estació d’esquí de Boí Taüll per garantir-ne la seva viabilitat

Boí Taüll,esquí,pistes,neu,
Imatge de l'estació d'esquí de Boí Taúll. (Foto: Arxiu)
L’ocupació als allotjaments turístics del Pirineu de Lleida serà d’entre el 80 i el 85% en el període de tretze dies compresos entre el 25 de desembre i el 6 de gener, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. La major ocupació serà entre el 27 de desembre i el 4 de gener a les zones amb estacions d'esquí i la seva àrea d'influència quan alguns establiments penjaran el cartell de complet.

Durant aquests dies festius, el Patronat estima que visitaran les comarques de Lleida més de 100.000 turistes, que faran unes 250.000 pernoctacions en hotels, turisme rural, apartaments i bungalous.

En el cas dels càmpings, les places de bungalous tindran una ocupació del 90% entre el 26 de desembre i el 4 de gener i arribaran a la plena ocupació a partir del dia 31. Segons el Patronat de Turisme, el bon comportament turístic previst es deu, en gran part, als dies festius de Nadal, Cap d’Any i Reis, que cauen en tres ponts.

Estacions d’esquí obertes

Totes les estacions d'esquí alpí del Pirineu lleidatà estaran obertes aquestes festes, amb bones condicions, mentre que les de nòrdic encara no han pogut encetar la nova temporada per falta de neu. La previsió és vendre 225.000 forfets si les condicions meteorològiques són favorables.

La Generalitat compra l’estació de Boí Taüll

D'altra banda, la Generalitat va aprovar ahir dimarts l’adquisició, a través d’Avançsa, dels actius de l’empresa que gestiona l’estació d’esquí de Boí Taüll. Es tracta d’una operació que pretén garantir la suficiència econòmica de les instal·lacions d’esquí per impulsar l’economia de la comarca i assegurar el manteniment dels llocs de treball.

L’estació de Boí Taüll és el principal actiu econòmic de l’Alta Ribagorça, i garantir la seva viabilitat repercutirà en el conjunt de l'economia de la zona com a element dinamitzador. Avançsa adquirirà el crèdit de 7,3 milions d’euros que l'empresa tenia amb l'Institut Català de Finances. A aquesta quantitat s'hi suma la compra per 1 milió d’euros d'altres actius necessaris per mantenir l'activitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat