Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació reclama la supressió del cànon de l'aigua de les explotacions ramaderes

Durant el Ple també s'ha instat el Govern a trobar una solució per millorar la seguretat a la C-14 al punt dels "Tresponts" amb la construcció d'un túnel

Diputació de Lleida,Joan Reñé,cànon,aigua
Celebració de l'últim Ple de la Diputació del 2014. (Foto: Diputació de Lleida)
El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dimarts una moció en què s'ha reclamat la supressió del cànon de l'aigua a les explotacions ramaderes que vol gravar la Generalitat a partir del 2015. Tots els grups han defensat que els ramaders ja suporten suficients càrregues i que en els darrers anys han fet inversions infraestructurals per optimitzar la gestió de l'aigua a les explotacions. 


El diputat d'ERC, Miquel Serra, ha alertat que el cànon podria comportar el ''tancament'' de moltes explotacions petites, ja que serien inviables davant la resta de costos de producció. El diputat del PPC, Salvador Puy, ha lamentat que si s'aplica el cànon també pujarà el cost de venda de la carn al mercat i això la farà poc competitiva amb la resta de productors. Per la mateixa línia ha continuat la diputada de CiU i portaveu, Rosa Pujol, que ha demanat la retirada de ''forma contundent'' del cànon i ha emplaçat el Govern que ho tingui en compte.

Millorar la seguretat de la C-14

El Ple també s'ha aprovat una moció presentada pel PSC per instar el Govern a trobar una solució per millorar la seguretat de la C-14 a l'Alt Urgell, en e punt conegut com els “Tresponts”, entre Organyà i Montant de Tost, mitjançant la construcció d'un túnel ''molt reivindicat'' pels veïns de la zona en una carretera amb alta densitat. El portaveu del grup socialista, Miquel Aguilà, ha recordat que el 2010 es van presentar més de 400 signatures per demanar la construcció d’aquest túnel.

El text de la moció també demana que es reservi una partida del pressupost de la Generalitat per a 2015 i que s'instal·lin xarxes protectores i altres mecanismes de protecció que evitin la caiguda de roques en aquest tram de la via.

Modificació dels estatuts dels consorcis per adaptar-los a la Llei RSAL

Durant el darrer Ple de la Diputació de Lleida d’aquest any també s’ ha aprovat la modificació dels estatuts de sis consorcis dels quals forma part. Aquesta modificació es fa per tal de complir la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), que obliga a adaptar els estatuts perquè els consorcis determinin l’administració pública a la qual estaran adscrits d’acord amb uns criteris de prioritat.

Mitjançant aquesta modificació dels estatus, els consorcis passaran a estar subjectes al règim d’administració, comptabilitat i control de l’administració pública a la qual estiguin adscrits, que també serà la responsable de realitzar una auditoria dels comptes de forma anual.

Els consorcis que han modificat els seus estatuts són el Consorci Català de Desenvolupament Local, el Consorci del Centre d’Estudis Porcins de Torrelameu, el Consorci GLOBALleida, el Consorci Segre-Rialb, el Consorci del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí i el Consorci Lleidatà de Control. Els quatre primers consorcis passen a estar adscrits a la Diputació de Lleida, el Consorci del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí s’adscriu a la Conselleria de Cultura i el Consorci Lleidatà de Control queda dissolt.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat