Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida implanta un sistema per conèixer el consum elèctric dels seus edificis en temps real

Té com a objectiu implementar mesures d'estalvi i d'eficiència energètica

plaques solars, campus ETSEA, Universitat de Lleida
Imatge de les plaques solars instal·lades al campus ETSEA. (Foto: Universitat de Lleida)
Un sistema de monitoratge energètic, implantat per l'Oficina Tècnica d'Infraestructures de la Universitat de Lleida, permet conèixer en temps real els consums elèctrics de cadascun dels edificis dels campus de la Universitat de Lleida. L'objectiu és tenir informació per implantar les mesures més adequades d'estalvi i d'eficiència energètica.


Amb aquest sistema, mitjançant un mapa, es pot veure la relació dels edificis de la UdL en funció del consum elèctric. A més, hi ha l’opció de saber les mateixes dades segons la superfície en un quadre d'àrees proporcional a la superfície total de cada edifici. Els immobles tenen assignats colors depenent de la mitjana de consum energètic per metre quadrat.

La implantació d'aquest sistema de monitoratge té com a objectiu utilitzar les dades que aporta per prioritzar a l'hora d'implantar mesures d'estalvi i d'eficiència energètica. Segons l'Oficina Tècnica d'Infraestructures de la UdL, en una segona fase està previst incloure les xarxes de gas natural i d'aigua.

Cal recordar que des de la mateixa pàgina web es pot consultar, també en temps real, la producció fotovoltaica i la radiació solar de cadascuna de les cinc plantes fotovoltaiques de què disposa la UdL (campus de Cappont i ETSEA), amb un total de 416,28 kWp instal·lats.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat