Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Govern no lliura el pla de trasllat de les obres a Sixena, previst per a dilluns vinent

La Generalitat assegura que la possessió immediata de les 44 peces en litigi està en mans del Consorci del Museu de Lleida

Sixena, obres, art, litigi, peces, jutjat, Osca, Monestir, trasllat, provisional, interlocutòria, Museu de Lleida
Part dels béns del monestir de Sixena, exposats al Museu de Lleida des de l'any passat. (Foto: Arxiu)
El Govern no ha lliurat aquest dimarts el pla de trasllat de les obres en litigi amb l'Aragó perquè "no es donen els requisits ni físics ni jurídics" per procedir amb l'entrega. La Generalitat ha enviat aquest dimarts un escrit al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca explicant que no té la "possessió immediata" de les 44 peces en litigi, ja que està en mans del Consorci del Museu de Lleida. És precisament aquest dimarts quan venç la data fixada pel jutjat d'Osca perquè la Generalitat comuniqui al Govern d'Aragó com s'ha de procedir per realitzar el trasllat a Sixena dels béns.

El portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha explicat al consell executiu que "no procedeix" fer l'entrega en aquest moment perquè els experts coincideixen a afirmar que el lloc no reuneix els "requisits" ni les "condicions idònies".

Per la seva banda, el Govern d'Aragó ha declarat que demanarà a la jutge d'Osca que permeti l'entrada dilluns que ve de tècnics aragonesos al Museu perquè supervisin el trasllat de les obres. Concretament, sol·licitarà l'entrada al Museu de Lleida d'una tècnica-pèrit del Govern aragonès i d'una secretària judicial i, alhora, demanarà "l'auxili" de la policia de l'Estat o de la Guàrdia Civil "perquè no es produeixi cap problema" durant el trasllat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat