Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

“ESPORT amb VALORS”

“Tenim l’afany d’ajudar les famílies a educar a través de l’esport com a transmissors de valors, treballant-los de manera sistemàtica, integrada i sistèmica”

Lleida Handbol Pardinyes, Esport amb valors
El projecte "Esport amb valors" s’inscriu en la filosofia del Club Handbol Lleida Pardinyes amb la vocació de créixer i estendre’s en l’àmbit de barri, ciutat i província. (Foto: Joan Vallverdú)
La manera d’educar sempre s’ha restringit a pares, mares i mestres, als quals se’ls ha imposat el deure o l’obligació de formar-nos com a persones i aportar-nos els valors adients per viure (i sobreviure). Desconeixent, potser, que l’esport és una gran eina socialitzadora i potenciadora dels valors personals i de tot el que comporta la cultura de l’esforç i la constància. Amb la finalitat d’utilitzar aquest potencial, el Club Handbol Lleida Pardinyes ha ideat un programa sistematitzat d’activitats relacionades amb els valors i els hàbits saludables per al voltant dels 180 jugadors de l’entitat, des de la base fins als equips sèniors. Es tracta del projecte "Esport amb valors", un afany per guanyar la crisi social dels valors i de les actituds negatives en l’esport de competició i, també, de diferenciar-se d’altres clubs esportius actuals per canviar el model estrictament de competició per un model educatiu i de valors. Al llarg de les últimes dues temporades han realitzat diferents activitats dirigides a millorar la cohesió dels equips i algunes xerrades i tallers amb els valors com a protagonistes. Enguany, el programa Esport amb Valors va passar de ser un “gran repte” a un programa sistematitzat per a jugadores, entrenadors, directiva i massa social amb tallers, conferències, trobades d’handbol i professionals de l’esport. Un referent a Lleida, o així ho vol ser, és la Copa Valors, una trobada d’handbol on durant la competició no es valora els equips participants per la victòria final en punts, sinó en funció dels valors com l’esportivitat al camp, l’afició, el respecte, etc. Una iniciativa més que pretén ser un signe d’identitat del Pardinyes, un club preocupat per la formació i els valors que pot transmetre l’esport i que treballa dins i fora de la pista per enriquir tots els seus jugadors, directius i aficionats.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat