Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Qui són els animals?

La protectora Amics dels Animals del Segrià, en peu de guerra contra la Paeria i el regidor Fèlix Larrosa, a qui repta a un cara a cara públic arran dels casos d’animals en estat greu a la canera

gossos, inanició, canera
Els últims gossos que la protectora ha "rescatat" de la canera municipal pateixen caquèxia per inanició. (Foto: Amics dels Animals del Segrià)
La protectora Amics dels Animals del Segrià denuncia l'Ajuntament de Lleida de no complir les ordenances municipals ni la Llei de protecció animal, que segons l'associació s'estarien vulnerant dins de la canera municipal. 7accents ha tingut accés a les instantànies de dos gossos que la protectora hauria salvat de la canera regentada per la Paeria i també als seus respectius informes mèdics, que demostren l'estat de caquèxia per inanició que pateixen ambdós animals i que hauria portat a perillar les seves vida. Després de demanar audiència amb Fèlix Larrosa, regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, el mes de juny de l'any 2016, ara Amics dels Animals del Segrià repta el també tinent d'alcalde a un cara a cara públic en els mitjans de comunicació.

En una carta enviada als ciutadans a través del butlletí municipal, Larrosa desmentia qualsevol acusació al respecte d'això i assegura, entre d'altres, que l'atenció veterinària i l'alimentació que reben els animals són correctes i totalment adequats a la normativa vigent. Per contra, la protectora Amics dels Animals del Segrià explica que l'atenció veterinària de la qual parla Larrosa es redueix a un veterinari que visitaria la canera tan sols una vegada a la setmana i que l'alimentació que reben els animals no només es insuficient, sinó que els causaria greus perjudicis per a la seva salut. També explica que les gàbies dels animals estan completament xopes a causa d'una sèrie de canonades podrides que gotegen contínuament i que l'Ajuntament es negaria a arreglar.

D'altra banda, l'associació denuncia que des de l'1 de gener no funciona el servei de recollida d'animals perduts o abandonats i ho justifica en el desconeixement de la seva existència per part dels ciutadans i de la mateixa Guàrdia Urbana, ja que no existeix cap menció d'aquest servei en la pàgina web de l'Ajuntament de Lleida ni en cap pàgina oficial de l'administració. Segons Amics dels Animals del Segrià, a més,  la Paeria hauria deixat de pagar les factures als veterinaris encarregats d'assumir aquesta recollida fora de l'horari de la canera, per la qual cosa s'estaria incomplint la normativa municipal que obliga els ajuntaments a fer-se càrrec dels animals abandonats.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat