Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Salvar les Basses d’Alpicat

La ciutadania empeny l’Ajuntament de Lleida a posar fi a l’“agonia” del parc

Les Basses d'Alpicat
Les brigades municipals, el centre especial de treball de l’IMO i l’empresa B. Biosca, treballant a les Basses. (Foto: Toni Ibars)
A mitjans d’abril un grup de ciutadans de Lleida posava en marxa una campanya de recollida de signatures a favor de recuperar les Basses d’Alpicat a través del web www.salvemlesbasses.org. Els seus promotors asseguraven que de moment seria una campanya on line, encara que no descartaven recollir signatures a peu de carrer més endavant.

Salvem les Basses, doncs, és una iniciativa d’un grup de lleidatans cansats de veure com aquest parc municipal i el seu entorn es deteriora sense que la Paeria prengui mesures ni aporti solucions reals al respecte d’això. Una ventada recent, per exemple, va fer caure un arbre que va trencar una coberta de l’aparcament. Per això, els membres de Salvem les Basses reclamen una major seguretat en els accessos al parc, una major sensibilitat per part de l’Ajuntament de Lleida a l’hora de recuperar aquest pulmó de la capital del Segrià i un seguit de mesures per acostar aquest espai històric a tots els lleidatans.

Les Basses ja no barrufen

Pocs dies després el digital 7accents.cat avançava que el contracte entre l’Ajuntament de Lleida i l’empresa que gestiona la marca dels Barrufets havia caducat. Per tant, cansats d’esperar els personatges blavosos de Pierre Culliford fan les maletes per abandonar definitivament les Basses d’Alpicat i viatjar cap a Moscou, on el que serà el parc temàtic més gran d’Europa, Dream Island, es prepara per acollir-los amb els braços oberts. Verónique Culliford, la filla del dibuixant belga dels Barrufets, ha estat a Moscou per tancar l’acord després del fracàs que va suposar el seu pas per Lleida. 

Pla de xoc

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que hauria cedit a les pressions de la ciutadania, presentava el dia 7 d’abril les obres de rehabilitació del parc de les Basses d’Alpicat. L’objectiu de les obres, que s’iniciaven aquell mateix dia i formen part del pla d’acció immediata, que es complementarà a partir de maig amb el pla d’usos del parc, és dignificar l’espai públic, fent que les Basses sigui una opció addicional a la Mitjana perquè els lleidatans i les lleidatanes puguin anar a caminar o en bicicleta i gaudir de l’espai públic.

Les obres, que van ser executades per les brigades municipals, el centre especial de treball de l’IMO i l’empresa B. Biosca, cobrien cinc grans apartats d’actuació: el control d’accés de vehicles, la millora de la seguretat viària, l’ordenació dels aparcaments, la reestructuració de l’àmbit de les barbacoes, la rehabilitació dels elements malmesos del parc i la millora dels serveis sanitaris. Aquesta actuació donava resposta a la moció del grup municipal del Partit Popular aprovada en el Ple del mes de febrer. 

Per fi, doncs, sembla que Ros hagi escoltat els crits unànimes de “Salvem les Basses!”. O tal vegada es tracti d’una estratègia electoral. Heroi o vilà? Pare Barrufet o Gargamel? Ens barrufi o no, haurem d’esperar per conèixer la resposta. Aproximadament, al 2019.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat