Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les noies de Lleida que van fer HISTÒRIA

L’AEM és el primer equip femení de Catalunya en emportar-se a casa el títol d’una lliga masculina

AEM Lleida, La Paeria, Ajuntament de Lleida
Recepció oficial a la Paeria a l’equip infantil femení de l’AEM. (Foto: Hermínia Sirvent)
El passat dia 1 d’abril l’equip infantil femení de futbol de l’AEM Lleida es proclamava campió de la Segona Divisió infantil masculina a quatre jornades d’acabar la temporada, sent així el primer equip femení de Catalunya en emportar-se a casa el títol d’una lliga masculina.

“Encara no són conscients del que han aconseguit. Han fet un primer pas per a totes les que vénen darrere, han trencat una barrera”, comentava molt orgullós Dani Rodrigo, el seu entrenador.

Per a les noies de l’AEM no va ser fàcil aconseguir aquesta fita. Fa tres anys que es va decidir muntar un equip format íntegrament per noies, amb l’objectiu d’enfrontar-se a equips formats completament per nois. Dani Rodrigo ens recorda com la primera temporada van perdre gairebé tots els partits que van disputar. La segona temporada van arribar a quedar en tercer lloc i aquesta tercera, amb perseverança, esforç i, sobretot, sense perdre la fe en elles mateixes, han aconseguit proclamar-se campiones de la Segona Divisió infantil de Catalunya. Repte superat... Tot i que això no acaba aquí!

Després d’aquest èxit, la repercussió ha estat tan gran que una gran quantitat de mitjans de comunicació s’han llençat al seu damunt, ja siguin diaris o televisions d’aquí com TV3 o Lleida TV i d’allà com la Sexta, Cuatro o Antena 3. Fins i tot han rebut trucades de mitjans de Buenos Aires.

“Que passés tot això no estava previst, elles només volien competir tan bé com poguessin, doncs jugar en una lliga en què et sents superat en velocitat i en físic cada partit és dur”, ens explica el seu entrenador. Però això no les va frenar, ja que treballant la seva tècnica van poder arribar a trencar un tòpic com és (o era) que un equip femení no pot guanyar tota una lliga d’equips masculins. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat