Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

SK8 OR DIE!

Remuntant-nos a finals dels cinquanta, damunt d’un tros de fusta amb rodes de patins, els carrers de les diverses ciutats que formen l’estat de Califòrnia comencen a ser envaïts per una massa incontrolada de joves embogits per unes ganes insaciables de so

skate, skateboard
L’'skate', tot i els diversos entrebancs que ha patit al llarg dels anys, ha anat resistint i, fins i tot, creixent gràcies a la fidelitat dels seus seguidors. (Foto: Daggers Lleida)
La febre del monopatí neix quan els que practicaven surf a les costes de Califòrnia, també coneguts com a surfers, per entretenir-se i provar noves experiències els dies que les onades de les seves platges no eren del tot convincents, decidien portar aquell esport a un altre nivell: passar del mar a l’asfalt.

Així sorgeix un nou esport, l’skateboard, i amb aquest, dues modalitats: el downhill, que consistia en llançar-se a tota velocitat costa avall des de carrers molt empinats, i el freestyle, en què es tractava de realitzar trucs bàsics amb l’skate, modalitat que després donaria lloc al vert (estil basat en rampes) i a l’street (estil basat en patinar pels carrers).

Un parell de dècades després d’aquesta invasió dels carrers i després de competicions internacionals a les quals acudien centenars de persones, unes xifres elevadíssimes en vendes d’skateboards, pel·lícules, revistes i molts més factors que van fer que l’skate s’expandís a nivell mundial, aquest sofreix una caiguda en el seu índex de popularitat a causa de la poca estabilitat de les taules d’skate i dels molts accidents que ocasionaven, per la qual cosa en moltes ciutats era prohibit per mesures de seguretat i salut.

Per sort per a tots els skaters, el surfer i estudiant d’enginyeria Frank Nasworthy va patentar un nou tipus de roda per als skateboards molt mes adherent i segura, amb la qual cosa el mercat de l’skate va reviure amb nous productes, idees i projectes de futur.

Des de finals dels noranta l’skate es va consolidant com un moviment cultural, esport i indústria a nivell mundial, inclús arribant a ser un esport olímpic a Tòquio 2020.

Actualment ja podem dir que l’skateboard ens ha proporcionat un ventall d’skaters dignes de recordar per sempre com, per exemple, Rodney Mullen, Tony Hawk, Steve Caballero, Bam Margera, Ryan Sheckler, Eric Koston, Tony Alva, Stacy Peralta, Jay Adams i molts més que també han format part de la història d’aquest esport.

Tots sota el mateix lema: “Sk8 (skate) or Die”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat