Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Qui no paga les seves multes?

El Comú de Lleida porta a la Fiscalia Anticorrupció suposades multes prescrites de la Paeria, que reitera que el procés de tramitació de les mateixes és impecable i transparent

Comú de Lleida, multes
El Comú posa en coneixement d’Anticorrupció, Antifrau i el CGPJ els 665 documents que ha rebut sobre multes prescrites. (Foto: Comú de Lleida)
 El Comú de Lleida ha presentat a la Fiscalia Anticorrupció, a Madrid, una denúncia amb tota la informació que el grup municipal té sobre les multes de trànsit i zona blava que suposadament la Paeria va deixar prescriure des de 2005. La formació considera que compleixen d’aquesta forma amb el seu dret i deure de posar en coneixement de l’autoritat qualsevol indici de delicte i assenyalen que ho fan ‘’respectant en tot moment el principi de presumpció d’innocència de totes les persones que inclou la denúncia’’. Des de l’Ajuntament de Lleida, la tinent d’alcalde Montse Mínguez ja va voler deixar clar al seu dia que a la Paeria tothom pagava les multes, inclosos els regidors de tots els partits polítics.

Les denúncies afecten 60 expedients de persones físiques i jurídiques diferents que sumen 665 documents en total. La informació de què disposa el Comú es divideix en quatre blocs: 15 càrrecs electes; 12 funcionaris; 9 empresaris, i 16 altres (familiars de polítics, regidors, funcionaris municipals, col·laboradors, membres de la societat civil i/o de les llistes electorals del PSC).

A més, hi ha diversos exemples que el Comú considera especialment rellevants: d’un restaurant apareixen més de 90 multes prescrites; d’una persona rellevant de l’àmbit jurídic i la seva família propera, més de 60 multes prescrites, i d’un càrrec electe en actiu, 22 multes prescrites.

Així, doncs, el Comú de Lleida considera que pot confirmar-se una “llista blanca” de personatges i empreses sobre els que l’Ajuntament de Lleida estaria filtrant les multes. “Hem trobat casos en els quals prescriuen sancions abans de temps, molt després del període màxim o, fins i tot, quan es troben en execució voluntària o executiva”, asseguren des de l’agrupació.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida ha volgut sortir al pas de les acusacions del Comú reiterant que el procés de tramitació de multes és impecable i transparent. La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha remarcat que el procés de prescripció de multes és automàtic perquè així ho fixa la llei i no hi ha cap intervenció política. D’altra banda, el PSC es reserva el dret de recórrer a la justícia si les dades presentades pel Comú s’han obtingut de manera no lícita i s’han utilitzat indegudament dades personals d’acord amb la llei vigent. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat