Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La sinistralitat i la lesivitat en el trànsit baixen un 35% a la ciutat de Lleida aquest 2014

La Setmana de la Mobilitat Sostenible se celebrarà entre el 18 i el 25 de setembre a la capital del Segrià

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014, Marta Camps, Àngel Ros, Sara Mestres, Josep Barberà
L'equip de govern ha presentat els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que se celebrarà entre el 18 i el 25 de setembre. (Foto: Hermínia Sirvent)
La Setmana de la Mobilitat Sostenible se celebrarà entre el 18 i el 25 de setembre a Lleida. Per aquest motiu, ahir dijous es van presentar els actes que es faran, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va destacar que l'objectiu prioritari de la Paeria és seguir millorant la seguretat viària a la ciutat mitjançant mesures preventives que "ja estan donant els seus fruits". Ros ha assegurat que, en el que portem d'any, Lleida ha registrat una disminució global del 35% pel que fa a la sinistralitat i lesivitat en els accidents de trànsit. Tot i això, el paer en cap ha assegurat que cal continuar fent pedagogia entre els conductors i els vianants i posar eines des de l'Ajuntament de Lleida al servei de la seguretat com són la pacificació del trànsit en els entorns escolars, la construcció de rotondes i altres elements que limiten la velocitat dels vehicles.


Per la seva banda, la primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Camps, ha destacat que el Pla de Mobilitat Urbana, que es va aprovar a finals del 2011 i que contemplava gairebé 70 actuacions, s'ha executat en un 50%. En aquest sentit, s'ha fet la remodelació de la xarxa d'autobusos, s'han augmentat les places d'aparcaments dissuasoris per a cotxes amb 1.050 de noves, així com les 1.400 places per a motos, les darreres, les 70 que es van posar en servei a finals d'agost en un solar de la Rambla de Ferran.
 
Pel que fa a l'accessibilitat, un cop estiguin acabades les obres de construcció de nous rebaixos al Secà de Sant Pere, hi haurà gairebé 3.000 passos de vianants adaptats, més del 90% del total de la ciutat. Els barris on cal actuar encara, principalment, són Magraners i les noves fases al Secà de Sant Pere i Llívia.
 
Amb el PMU, l'Ajuntament de Lleida preveu reduir en els propers 6 anys un 6% els desplaçaments en vehicle privat a la ciutat i, d'aquesta manera, augmentar els usuaris del transport públic, a peu o en bicicleta, que actualment representen el 55% dels desplaçaments que es fan a Lleida. En aquest sentit, cal tenir en compte que cada dia es realitzen a la ciutat de Lleida 566.000 desplaçaments, més de la meitat dels quals es realitzen en transport públic o models no motoritzats. Així, en els darrers anys, el creixement de la mobilitat a peu i en bicicleta ha estat del 14,9%, i en transport públic, del 18,6%, per tant, més que el vehicle privat, que ha crescut prop d’un 4%.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat