Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

ICV aposta per obrir un procés inclusiu que reuneixi totes les polítiques i moviments d'esquerres

La diputada Sara Vilà assegura que no volen dividir les esquerres pel fet nacional i per això busquen camins comuns entre federalistes, confederalistes i independentistes

ICV, Balaguer,esquerres,
Consell Polític Intercomarcal celebrat avui a Balaguer. (Foto: ICV)
Davant dels canvis produïts els últims temps en el camp de l'esquerra transformadora amb l'aparició de noves forces polítiques i l'eclosió dels moviments socials que s'estan produint en la societat, el president d'ICV Terres de Lleida, Joan Miquel Ballesté, proposa "obrir un procés inclusiu amb grans majories transversals que permetin reflectir la pluralitat del mapa polític actual i de la seva societat, sempre dins del camp de l'esquerra". El partit aposta per una candidatura forta que abraci formacions polítiques i moviments socials per acabar amb l'atomització de les esquerres, una situació que afavoreix, diuen, els partits de dretes que es presentaran als comicis.

"Creiem que en aquests moments de gran emergència nacional i social cal articular un front nacional i social que, a la vegada que lluiti per les condicions de vida i treball de les classes populars, permeti avançar en un procés constituent cap a una constitució catalana", ha dit Ballesté, que ha afegit: "Un front que ha de tenir la capacitat de sumar per una nova majoria d'esquerres, que doni prioritat a un pla de rescat social i de reactivació de l'economia per un treball digne, amb mesures per acabar amb la corrupció i amb polítiques decidides per la transparència i la participació ciutadana".

En el transcurs de la reunió del Consell Polític, s'ha fet una valoració dels tres anys de la nova direcció territorial d'ICV, valorant el creixement de l'organització en aquest període de temps, tant pel que fa a la militància com als resultats electorals, "clarament a l'alça en les diferents conteses electorals i que ens han permès recuperar la presència en el Parlament de Catalunya arran de l'elecció de la diputada Sara Vilà com a representant de les nostres comarques", ha explicat ICV.

Sara Vilà creu que ICV "avança cada cop més en la seva proposta nacional"

La convenció finalitzarà el 28 de febrer i “és una prova que la militància i les bases són importants dins de la coalició, són elles les que han de decidir cap on ha d’anar ICV. No crec en decisions unilaterals de les direccions dels partits i sí en la participació de les bases i en la radicalitat democràtica; alguns des de fora exigeixen a la nostra direcció que es defineixi i jo li agraeixo que no ho faci fins que les nostres bases treguin les seves pròpies conclusions”, ha considerat Vilà. L’organització de Lleida s’ha mostrat satisfeta de l’impuls de la convenció nacional, ja que ha estat també una demanda de la pròpia organització lleidatana. “Fer aquest debat dins d'ICV és imprescindible, i així ho hem expressat internament sempre”, ha dit Vilà.

Vilà ha avançat que “mirem de buscar consensos i camins comuns entre federalistes, confederalistes i independentistes, perquè no volem dividir les esquerres pel fet nacional ni volem dividir el país. Cal que tots fem un esforç per trobar una solució conjunta que ens permeti avançar sense crear més polaritzacions”, ha explicat la diputada ecosocialista.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat