Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida tindrà un nou centre de dia per persones sense llar a partir de 2016

Un informe tècnic determinarà si l'antic mercat de Santa Teresa s’ha de rehabilitar o enderrocar per tal de dur a terme el nou equipament

mercat de Santa Teresa,centre de dia,sense llar,Arrels,
Antic mercat de Santa Teresa, ubicat al carrer Montcada, 2, de Lleida. (Font: Google Maps)
L'antic mercat de Santa Teresa de Lleida, al Centre Històric de la ciutat, acollirà un centre de dia per a persones sense llar. El nou equipament serà gestionat pel Consorci d'atenció a persones sense llar, integrat per l'Ajuntament de Lleida, el Bisbat, la Fundació Arrels i Càritas, i la previsió és que comenci a funcionar el 2016. 


El nou centre de dia per persones sense llar a Lleida tindrà "una clara vocació d’integració i recuperació de les persones en tots els sentits, farà èmfasi en les funcions d’atenció social, inserció laboral, serveis de psicopedagodia, formació i, també, en un espai residencial. Durant la presentació d’ahir, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assegurar que el centre de dia "va més enllà de l'acollida i les prestacions de necessitats bàsiques i busca la plena integració i recuperació de la persona". El bisbe de Lleida, Joan Piris, va posar de manifest que “aquesta gran notícia s’ha d’incloure dins l’entramat de recursos d’atenció social que existeix a Lleida”, una ciutat, segons Piris, “que té plenament consolidat el treball en xarxa en matèria social i disposa d'una bona cobertura social”.

El pare Joan Sunyol, per la seva banda, va afegir que estan davant d'un canvi de concepte, ja que “el nou equipament oferirà un itinerari de seguiment, creixement i empoderament de les persones sense llar i no només un servei d’allotjament”. En aquest sentit, s’ha de destacar que l’atenció es prestarà des d’equips multidisciplinaris formats per treballadors socials, educadors i professionals de les diferents àrees d’atenció a les persones de serveis professionalitzats i voluntariat.

El nou centre de dia serà possible gràcies als ingressos generats per la venda del immoble Villa Torregrossa a Sant Sebastián, que fins fa uns mesos era propietat de la Paeria en virtut d’una herència que determinava que s’havia de destinar a fins benèfics. En aquests moments s’està realitzant l’informe tècnic que ha de determinar si l’antic mercat de Santa Teresa s’ha de rehabilitar o, per contra, s’ha d’enderrocar. Es preveu que durant l’any 2016 el nou centre de dia per a persones sense llar pugui estar operatiu.

600 persones sense llar a Lleida

Actualment, a Lleida hi ha unes 660 persones sense llar, de les quals 58 no tenen lloc on passar la nit, segons Arrels. D’acord amb les dades del Ministeri d’Hisenda i d’Administracions Públiques, el 2013 Lleida va fer una despesa de 185,43 euros per habitant en concepte d’actuacions de protecció i promoció social. Entre d'altres serveis, la ciutat disposa de l’Hostal Jericó, el servei municipal d'allotjament d'emergència-alberg, pisos socials assistits i, en breu, també els pisos del seminari per a famílies.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat