Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida, capital de la música de banda amb el XIV Festival Internacional de Bandes de Música

El certamen se celebrarà del 30 de juny al 2 de juliol en diferents espais de la ciutat gratuïtament

Fem Banda, Montse Parra
Imatge de la presentació del Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Lleida serà del 30 de juny al 2 de juliol la capital de la música de banda amb la celebració del Festival Internacional de Bandes de Música Fem Banda, una iniciativa que acollirà a la ciutat prop de 600 músics integrants de 9 bandes que oferiran els seus concerts en diferents espais de la ciutat. El Festival Internacional de Bandes de Música es caracteritza per la música en directe pels carrers de la ciutat i per la possibilitat que dóna de poder gaudir i escoltar les millors bandes de música d’arreu, enguany vingudes de Mallorca, País Valencià, la Rioja, Aragó i Catalunya. En concret, aquest any es podrà gaudir de la música de la Banda Municipal de Lleida, de la Sociedad Unión Musical de Soneja, de la Banda Municipal de Música d’Alcanar, de la Banda Simfònica de la Rioja, de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Rapitenca, de l’Associació Musical Gaspar Sanz de Calanda, de la Banda de Música del Camp Redó, de la Banda de Música de Sa Pobla i de la Unión Musical Porteña.

Cal destacar el concert inaugural que oferiran conjuntament la Banda Municipal de Lleida i la Unió Musical Porteña de València divendres 30 de juny a les 19.30 hores a la plaça Paeria, on participaran més de 100 músics. També s’ha de destacar la interpretació de l’obra guanyadora en el concurs de composició de la Federació Catalana de Societats Musicals de Catalunya, el poema simfònica "Everest: The Great Ascent", del compositor coetani Ignasi Reverté.

Dissabte al matí tindrà lloc una cercavila festiva per l’Eix Comercial, on les bandes mostraran la serva versatilitat i oferiran espectacle i un petit tast de música de concert. A partir de les 19.00 hores de la tarda, l’Auditori Enric Granados acollirà un concurs simfònic, presidit per Salvador Brotons, director de la Banda Municipal de Barcelona, i assistit per l’italià Matteo Giiovanni Aderi, director de la Banda di Caravaggio i Albignano a Milà. El tercer membre del tribunal serà el compositor de l’obra obligada. Dissabte a la tarda també hi haurà concerts a la fresca tant a la plaça Paeria com als municipis d’Alcarràs i Torres de Segre.

El colofó del Festival arriba diumenge amb una matinal als Camps Elisis que aplegarà totes les bandes participants en una desfilada a partir de les 11.00 hores. La cloenda tindrà lloc sobre les 13.00 hores amb l’entrega dels premis i la interpretació conjunta del pas doble català "Avant! Sempre Avant!", composat per Cosme Ribera l’any 1912 i dedicat als música de la Banda Popular de Lleida, una formació que acabaria esdevenint la segona Banda Municipal de la ciutat de Lleida, el precedent més immediat de l’actual Banda Municipal de Lleida, creada l’any 1996.

Totes les activitats són gratuïtes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat