Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Lleida aprova el plec de condicions per a la concessió de la nova zona d’oci de Gardeny

Amb l'abstenció de CiU i PP, l'equip de govern acorda augmentar un 0,94% les tarifes de taxi

Ple, Ajuntament de Lleida, votació
CiU i PSC, aprovant la moció en defensa d’un model comercial propi de Catalunya. (Foto: Laia Dolcet)
El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat, aquest divendres, el plec de condicions que regirà el concurs públic sobre la nova concessió de la zona d’oci del turó de Gardeny. S'estableix, entre d'altres, que la discoteca obri de maig a setembre per un període de quatre anys amb possibilitat de dos anys de pròrroga. Ara està previst que passi a informació pública, on es podran presentar al·legacions. En aquest sentit, els grups municipals de CiU i del PP s’han abstingut perquè presentaran al·legacions, tal com ha exposat el portaveu popular, Joan Vilella, com tipificar d'infracció greu l’incompliment dels límits de sonoritat per garantir “la convivència pacífica al barri”. En aquest punt, la regidora d’Urbanisme, Marta Camps, ha dit que en el nou plec s’incorporen articles “per prevenir les situacions passades” de malestar veïnal.


Durant l'últim Ple de l'any, també s’han aprovat, de manera definitiva, les ordenances fiscals de 2015, amb l’abstenció de CiU i el vot en contra del PP.

Augment de les tarifes de taxi

Així mateix, s’ha acordat l’augment del 0,94% de les tarifes de taxi a la ciutat, tot i que les tres associacions de taxistes demanaven un increment tarifari de prop del 5%. Els grups municipals de CiU i PP s’han abstingut en aquest punt en considerar que cal tenir més informació sobre indicadors econòmics per valorar-ne bé l’increment.

A proposta de convergents i socialistes, s’ha acordat una moció de rebuig al sistema de la llicència esportiva única. Es considera que la nova legislació envaeix competències i, en paraules del regidor d’Esports, Txema Alonso, “ataca l’esport de base”. El PP hi ha votat en contra.

Una altra de les mocions aprovades, amb el vot negatiu dels populars, ha estat la proposta en defensa d’un model comercial propi de Catalunya que regula, entre d'altres, les hores d'obertura al públic. CiU i PSC rebutgen la reforma liberalitzadora del govern de Madrid. Consideren que és una “creixent intromissió del govern de l’Estat en el model comercial català” que "desprotegeix el comerç de proximitat" i "no ajuda a la creació de llocs de treball”.

Unànimement, els tres grups han votat una  moció contra el racisme i la xenofòbia.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat