Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Més de 4.200 persones passen en cinc mesos pel Castell dels Templers

Turisme de Lleida detecta un increment de 1.467 visitants respecte al mateix període de l’any anterior

Castell de Gardeny
Gairebé un centenar de persones han visitat dissabte al matí el castell templari. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El Centre d’Interpretació de l’Orde del Temple de Gardeny ha rebut 4.258 visitants en els cinc primers mesos de l’any, 1.467 més respecte al mateix període de l’any passat, quan se'n van comptabilitzar 2.791, segons les dades facilitades per Turisme de Lleida. Cal tenir en compte que el Castell de Gardeny només està obert al públic els matins dels dissabtes i diumenges, així com els dies festius, tret de les visites concertades de grups o centres escolars.

El recompte realitzat entre gener i maig d’enguany representa gairebé la meitat del que es va registrar al llarg de tot el 2016. Llavors 8.790 turistes van visitar aquest equipament del patrimoni històric de Lleida. Aquestes dades permeten vaticinar un èxit de visitants al Castell Templer a final d’any, ja que encara manquen per arribar els mesos de juliol, agost, setembre i octubre, que són els més concorreguts. Només en aquests quatre mesos del 2016 van passar pel Centre d’Interpretació de l’Orde del Temple gairebé la meitat del total anual, 4.266.

Pel que fa a l’any 2017, les xifres comparatives mensuals respecte a l’anterior exercici han estat positives totes elles, tret del mes de gener (-199). Malgrat això, les xifres van ser superiors el febrer (169), març (640), abril (115) i maig (742).

Des de Turisme de Lleida es confia que l’índex de turistes segueixi la mateixa tònica positiva, ja que el darrer dissabte han visitat el Castell de Gardeny 98 persones, 55 de les quals eren integrants d’un viatge organitzat pel Museu d’Història de Catalunya arran de l’exposició sobre l’orde medieval oberta a Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat