Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Juliol de Música i Poesia dedicarà un dels concerts a Màrius Torres i un altre a Montserrat Roig

La sisena edició del cicle balaguerí també retrà homenatge al compositor argentí Astor Piazzolla, un dels músics més importants de tango de la segona meitat del segle XX

Juliol de Música i Poesia, Balaguer
L'acte de presentació s'ha realitzat al bell mig del passeig de l'Estació de la capital de la Noguera. (Foto: Ajuntament de Balaguer)
Un total de quatre concerts configuren la sisena edició del cicle Juliol de Música i Poesia, que amenitzarà els vespres dels diumenges de juliol a Balaguer. El convent de Sant Domènec, en el concert inaugural, i el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, en la resta de concerts, seran els escenaris dels actes de la programació d’enguany.

L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha destacat que el Juliol de Música i Poesia "enriqueix l'opció cultural dels estius a Balaguer", a la vegada que "posa en valor el patrimoni cultural de la ciutat com l'església de Sant Domènec o el monestir de Santa Maria de les Franqueses".

En aquest sentit, Jordi Alsina, de l'organització Bada-Pas, ha recordat que "un dels objectius principals del cicle es donar visibilitat a elements patrimonials amb interès arquitectònic i històric com és Santa Maria de les Franqueses, una joia acústica que volem que els balaguerins concebin i gaudeixin com un centre de cultura".

Joan Biscarri, regidor de Cultura, ha manifestat en la mateixa línia que "arribar a la sisena edició del cicle posa de manifest l'interès per la cultura de la població" i ha destacat que es demostra que "és un encert unir la part de música i poesia amb el patrimoni".

Pel que fa a la programació d'enguany, Enric Arquimbau, membre de l'organització, l'ha definit com a "sorprenent", ja que "sempre es busca que sigui variada i amb un toc atrevit". Propostes que, segons Arquimbau, "fugen del concert tradicional i que tenen un segell molt personal".
 
En aquest sentit, el cicle s’iniciarà el diumenge 2 de juliol al convent de Sant Domènec amb l’actuació del Cor dels Amics de la Unió, que comptaran amb la col·laboració del Cor Jove de l’Orfeó Balaguerí, sota la direcció de Josep Vila i Sílvia Rufach respectivament.

El diumenge 9 de juliol l’escenari es traslladarà al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb l’actuació ARCATTIA–Música en la Poesia de Màrius Torres, un espectacle de petit format a càrrec d'un trio de corda amb Quim Térmens i Joan Morera al violí, Lluís Heras al violoncel i Ariadna Ventura com a rapsoda. Una proposta, en definitiva, que vol retre homenatge al 75è aniversari de la mort del poeta lleidatà.

El diumenge 16 de juliol, també al monestir de Santa Maria de les Franqueses, tindrà lloc l’espectacle Montserrat Roig: Paraules d’Avui amb la presència de l’actriu Mariona Casanovas i Emili Cuenca a la guitarra i sota la direcció de Maria Manau i Frederic Roda.

La clausura del cicle tindrà lloc el diumenge 23 de juliol al monestir de Santa Maria de les Franqueses amb l’actuació del Quintet Vibratango i el seu Homenatge a Astor Piazzolla, compositor argentí que va ser un dels músics més importants de tango de la segona meitat del segle XX . El quintet està format per Olvido Lanza al violí, Marcelo Mercadante al bandoneó, Àngel Pereira al vibràfon, Narcís Vidal a la guitarra, Curro Gálvez al baix elèctric i Anna Maluquer com a rapsoda.

Finalment, Mireia Prats, de Bada-Pas Iniciatives Culturals, ha volgut agrair a tots els col·laboradors la seva implicació en l'organització del cicle, ja que "si hem arribat on som és gràcies a les institucions, a les empreses i al petit comerç de Balaguer, que s'han fet seva la proposta, a més del públic que, de forma fidel, s'atansa cada any, ja sigui a l'església de Sant Domènec o al monestir de les Franqueses, per gaudir de la música i la poesia i donar-nos el seu suport". 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat