Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida no donarà suport al referèndum de l'1-O

El Consell de Govern, encapçalat per l'espanyolista Roberto Fernández, rebutja l'adhesió del central al Pacte Nacional pel Referèndum

Universitat de Lleida, rector, Roberto Fernández, mitjans de comunicació,
Roberto Fernández es demarca de la majoria d'universitats catalanes. (Foto: Arxiu)
El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL), encapçalat pel seu rector, l'espanyolista Roberto Fernández, ha rebutjat aquest dijous adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum amb dinou vots en contra i nou a favor. També s'han recollit vinc vots en blanc i un de nul. Dues persones han sortit de la sala per no haver de votar i es considera que s'han abstingut segons han informat fonts de la UdL. Malgrat que els acords del Consell de Govern de la UdL se solen votar a mà alçada en aquest cas s'ha habilitat una urna per garantir el vot secret a petició de l'equip rectoral.

La campanya del Pacte Nacional pel Referèndum es va posar en marxa el 23 de desembre per recollir el suport d'institucions, entitats i particulars a favor de la celebració d'un referèndum d'independència a Catalunya. Amb la votació del Gonsell de Govern, la UdL es desmarca d'altres universitats que sí que s'han sumat a la iniciativa com la Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF) i la Rovira i Virgili de Tarragona (URV).

Comentaris

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat