Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida torna a sumar-se a la Festa de la Música, que arriba a l’onzena edició

Compta amb la implicació de 10 escoles de música de la ciutat i amb la participació d’uns 600 alumnes i percussionistes

Festa de la Música, Lleida
Imatge de la Festa de la Música de l'any passat. (Foto: Arxiu)
Lleida se suma un any més a la celebració de la Festa de la Música, que es farà aquest dissabte amb la participació d’uns 600 alumnes i percussionistes. En aquest esdeveniment s’han implicat 10 escoles de música de la ciutat –amb uns 350 alumnes–, i  enguany s’hi afegeix el Centre d’Art la Panera. A més, la batucada tindrà nova forma, dins del festival A pèl Fest; un horari especial, a partir de les 21.00 hores, i nou emplaçament, a la plaça d’Esteve Cuito, al pati del Teatre Municipal de l’Escorxador.

Els escenaris es muntaran a la plaça de la Paeria, amb concerts al matí i a la tarda; a la plaça de Ricard Viñes, amb actuacions al matí, i la sessió itinerant pel carrer Major. Les activitats programades són gratuïtes i d’accés lliure. A més, la Panera inaugura dissabte a les 12.00 hores l’exposició de l’artista Enric Farrés Duran, i en el marc d’aquesta celebració s'hi farà la performance de surf instrumental 13th Magic Skull. Igualment, la percussió prendrà el relleu amb la batucada popular, que en aquesta setena edició s’inclourà en un nou format dins de la festa A pèl Fest, amb les interpretacions de La Banda Retocada, Yorubahia i Ginger Rose DJ. Així, s’ofereix un festival fresc, dinàmic i amb ganes de portar més enllà la batucada i els estils musicals brasilers. L'organitza APEL, l'Associació de Percussionistes Eclèctics de Lleida, de la qual La Banda Retocada n'és la cara més visible en les festes populars lleidatanes. Uns 250 percussionistes ompliran la plaça, on també hi haurà servei de barra i food trucks.

El director del Conservatori i Escola de Música municipal de Lleida, Josep Lluís Boix; Maylos Pons, de Música Pons Roselló; Alfons Pérez, de l’Intèrpret, i Marimén Gratal, de l’Escola d’Acordió de Lleida han estat presents en l’acte de presentació i han remarcat l’esdeveniment perquè permet compartir música, crear bon ambient entre les escoles i atansar la ciutadania a aquest art. D’aquesta manera, poden mostrar part del treball que es fa durant el curs amb els alumnes i obrir-se a la ciutadania.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat